Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Badpigs

Thread: Honda Accord cl7 fuel consumption issue

  1. #1
    Newbie Follow
    mehtabali121472's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    1
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Honda Accord cl7 fuel consumption issue

    Hey everyone!
    I have Honda Accord cl7 2003 Model, i bought it back in March, the issue i am facing is fuel consumption, when i bought the car, it was with 235/75R17' tyres, it gave me 300KM in full tank(60L) if i roam in local city while if i travel on long route, it give me not more then 550-600KM/tank. I changed the tyres to 195/65R15'(Genuine size) i changed the plugs to irridium tech, got it reprogrammed, did everything i could to increase fuel average. But all in vain, still 300 KM/tank. What else could be done? How could i increase average?

    A guy suggested me to look for injectors, which colour fuel injectors are genuinely installed in it? Any idea?


  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    amubeem's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Lahore
    Age
    30
    Posts
    1,293
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    CL7 has 65 liters tank.

    Are you using regular petrol or some percentage of High Octane as well ?
    Always obey traffic rules!!!!!!

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    Badpigs's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Lahore
    Age
    26
    Posts
    2,435
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    wait a minute, u said the car previously had 235/75/17 tyre size ?
    LIVE 4 NOTHING .........................BUT DIE 4 SOMETHING

  4. #4
    PakWheeler Follow
    rafay710's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Karachi
    Posts
    125
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Badpigs View Post
    wait a minute, u said the car previously had 235/75/17 tyre size ?
    235/75r17 Thats what got me confused too. I think its a typo. Maybe he meant 235/55 or 45 ?

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    whisky's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Islamabad
    Age
    28
    Posts
    2,201
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Over the top of my head, make sure your fuel filter is clean and not clogged. Also, I hope there is no check engine light. I have a feeling your primary O2 sensor may be gone bad and it may not even give a CEL if the sensor's working within parameter. Best of luck.
    My engine history; CB70 -> 4EFTE -> D15B VTEC -> D16Y6 VTEC -> 1JZ-GTE

+ Reply to Thread

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •