Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 44 of 44

Thread: Alto not goes above 100 - help guyz

  1. #1
    PakWheeler Follow
    kawafan's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Lahore
    Age
    68
    Posts
    75
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Alto not goes above 100 - help guyz

    hi
    2 months back i bought an alto 2005 model .
    the car was genuine.
    but never goes above 100 kmph on petrol and about 90 kmph on cng.
    i thought it might be engine fault .
    one month back
    unfortunately my engine got damaged and i got chance to overhaul my engine.
    so i completly overhaul my engine with
    japanese standard pistons. rings. valves.
    cluth plate. presure plate.

    every thing i bougt new and japanese.

    so i overhauled my engine.

    but now. my alto still not go above 100 kmph on petrol.

    i tried every thing. i m using zic oil.

    tried various tabbots adjustemnts from various mechanics.
    every mechanics say now it will fly.
    but it still not goes above 100kmph

    so i think it might be helpful for me to ask u guys

    please answer or sugess me what i need to do.

    thanks


  2. #41
    PakWheeler Follow
    kawafan's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Lahore
    Age
    68
    Posts
    75
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Got my distributor checked and cleaned
    no effect at all.

    i know guys you say 100 is enough , usually i have to travel from lahore to islamabad
    at least once per week , so its so annoying if allowed speed is 120 and we are on 100 .

    my old mehran with much worse condition easily goes on 130

  3. #42
    PakWheeler Follow
    kawafan's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Lahore
    Age
    68
    Posts
    75
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Elien View Post
    kawafan what code did u put in ur alto of NGK platinum
    its
    brp5egp

  4. #43
    Senior PakWheeler Follow
    Vaqas1's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Islamabad
    Posts
    5,267
    Follows
    6
    Following
    1
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    Hmm you checked everything did you get your exhaust checked?

    Make sure none of your wheels are jam.

    I had a 2E engine in my car before i switched to 1.5 5AFE engine and i use to have kind of same issue. Car use to go to max 120 or 125 that also when road was straight with not much climb.

    Now going from 100 to 120 was tough some time on the other had a friend having same engine use to touch 140 easily even though my engine had everything in perfect order.

    Not to mention we also tried everything in the end swapped the engine with 5AFE.
    Speed costs money, how fast can you afford to go.

  5. #44
    PakWheeler Follow
    umarpal7's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Lahore
    Age
    28
    Posts
    632
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by aamirq View Post
    i had an alto too 2006 model! it use to easily touch 160km/hr! but i had the ignition coil changed put in a heavy oil cooled coil,put in an oil cooler,changed the plug wires put in 8mm thick wires,got the car grounded,put in a voltage stabilizer,changed the spark plugs put iridium plugs,put in an air intake,changed the jets of the carburetor,put in custom made headers and downpiping used low vescosity oil! and damn was the car fast! easily use to beat the crap out of a 1300cc xli!
    this is a pic of my altos engine bay! well dont have it anymore sold it n the idiot i sold it to crashed it n totalled it he cudnt control the car!
    the rest was just general maintenance lyk getting the carb cleaned,adjustment of the tappets cleaning the pin of the distributor by polishing it! etc..etc...Alto not goes above 100 - help guyz - 223628
    beautiful bay...... and on its being gettin totalled... well thats a genuine loss

+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •