Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: Suzuki Alto Heatup during Long Drive

  1. #1
    PakWheeler Follow
    ranafsd's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Faisalabad
    Age
    41
    Posts
    58
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Suzuki Alto Heatup during Long Drive

    Dear Guru,

    I've suzuki alto 2010 model, it is being run fine in urban areas and no heat-up issue even with a/c on, but when I go on long drive the heat gauge is going up after just 10 to 15 km drive since 15 days. When I stay it becomes normal within half minute. A mechanic has asked that the problem in head gasket but i not agree because no bubble and no water loss in radiator nor pickup issue.

    Please advise what could be problem.


  2. #2
    PakWheeler Follow
    quddos's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Lahore
    Posts
    715
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ranafsd View Post
    Dear Guru,

    I've suzuki alto 2010 model, it is being run fine in urban areas and no heat-up issue even with a/c on, but when I go on long drive the heat gauge is going up after just 10 to 15 km drive since 15 days. When I stay it becomes normal within half minute. A mechanic has asked that the problem in head gasket but i not agree because no bubble and no water loss in radiator nor pickup issue.

    Please advise what could be problem.
    since your car is not old , take it to a good suzuki 3s...
    might be the issue of radiator fan or coolant level is low....

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    hash4u's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    38
    Posts
    24,366
    Follows
    18
    Following
    0
    Mentioned
    404 Post(s)
    Tagged
    13 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    3
    Good Answers
    13

    Default

    Avoid long drives. Waisay b cng or petrol ka koi pata nahi

    On serious note start with radiator service
    Life is short and very unpredictable just like a Quarter mile .....

  4. #4
    PakWheeler Follow
    mjunaidaslam's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Lahore
    Posts
    53
    Follows
    0
    Following
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    aoa,
    check its head nut bolts....if they are looose then this problems occurs....i was also facing this problem but resolved when tighten these

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    Tabish1's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Karachi
    Posts
    3,068
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    2
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    may be Gasket damaged!!
    Pakistan <3

  6. #6
    PakWheeler Follow
    faizanali's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Lahore
    Age
    35
    Posts
    782
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    I had same problem with my ALTO 2002 and solved with head gasket changed.. Even there was no sign of bad head gasket like bubbles in radiator or oil mixing in radiator.. Now my ALTO with AC working superb even in full heat outside on highway and local drive.

  7. #7
    PakWheeler Follow
    Bindas353's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Lahore
    Age
    32
    Posts
    540
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    may b thermostate valve issue it might b stuck when car's water geting hot

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •