Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Alto "tuk tuk" sound in straight drive.

  1. #1
    PakWheeler Follow
    Zilla's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Karachi
    Age
    9
    Posts
    441
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Alto "tuk tuk" sound in straight drive.

    i changed my car's (Alto"s) outer axles , bearing, and inner left axle and brakes about a month ago, now the tuk tuk sound comes in straight drive, no sound in turning or half turning, whenever i press brakes tuk sound comes for once and then when i drive straight, tuk tuk tuk tuk comes and it increases as i speed. i showed it to mechanic he said he cant figure it out if it is bearing or inner axle... last month i got my inner axle changed , installed "Star" axle not the typical ball bearing one... he said the star axle doesnt make tuk tuk sound... it could be outer axle or bearing.. but bearing doesnt make sound if lifted on jack and tyre is revolved... :/ please help me any one, and whenever i press brake a TUK sound comes...
    -

  2. #2
    PakWheeler Follow
    Zilla's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Karachi
    Age
    9
    Posts
    441
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    anyone?
    -

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    capsat's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Select City
    Age
    10
    Posts
    12,597
    Follows
    31
    Following
    6
    Mentioned
    1018 Post(s)
    Tagged
    19 Thread(s)
    Problems Posted
    2
    Problems Solved
    5
    Best Answers
    3
    Good Answers
    6

    Default

    lift car over jack and check for front suspension insulators ( front upper shock mounts ), also check for engine mounts as well
    - www.crackwheels.com - A skilled Dictator is much more beneficial to Country......than a Democracy of Ignorant people

  4. #4
    PakWheeler Follow
    Zilla's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Karachi
    Age
    9
    Posts
    441
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by capsat View Post
    lift car over jack and check for front suspension insulators ( front upper shock mounts ), also check for engine mounts as well
    you may be right coz i also got suspension work done at the same day, secondly engine mounts can cause this tuk tuk sound in a straight drive?? like i mean the TUK sound on braking can be from engine mount, but continuously tuk tuk sound ???
    -

  5. #5
    PakWheeler Follow
    saeedmagsi's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Quetta
    Posts
    229
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    1
    Good Answers
    0

    Default

    Dear today same tuk tuk sound appeared from front left wheel of my car. I thought it was axle. I took my car to the mechanic and u know what the bolts of the wheels were loose. After tightening the car is all good . U should take a look at those bolts. Best of luck.

    Sent from my A600 using PW Forums mobile app

  6. #6
    PakWheeler Follow
    Zilla's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Karachi
    Age
    9
    Posts
    441
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by saeedmagsi View Post
    Dear today same tuk tuk sound appeared from front left wheel of my car. I thought it was axle. I took my car to the mechanic and u know what the bolts of the wheels were loose. After tightening the car is all good . U should take a look at those bolts. Best of luck.

    Sent from my A600 using PW Forums mobile app
    i wish the same happen with me too, i will check it too... and it is coming from the left side...
    -

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •