Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: city prob on CNG

  1. #1
    PakWheeler Follow
    fallingheights's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Islamabad
    Age
    31
    Posts
    87
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default city prob on CNG

    i have city 2006 manual transmission its driven for almost 39000KM the problem i am facing for the last few days is that the light for check engine glows up as the car runs on CNG after few KMs and the thing i noticed is that when i stop the car from the certain speed the RPM needles almost touches zero and then back to normal 800 RPM. I have changed the air filter recently which is honda genuine part. can any one tell me wat could be the prob. thanks


  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    hash4u's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    38
    Posts
    24,380
    Follows
    18
    Following
    0
    Mentioned
    406 Post(s)
    Tagged
    13 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    3
    Good Answers
    13

    Default

    redo cng gas mixture setting first and see
    new filter must have made it lean
    Life is short and very unpredictable just like a Quarter mile .....

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    killervtec's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Lahore
    Age
    34
    Posts
    3,666
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Ya redo cng settings.

  4. #4
    PakWheeler Follow
    desert_hawk77's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rawalpindi
    Age
    39
    Posts
    54
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Dear brother i got the same problem with my cultus 2008......problem was exectly the same. i took it to suzuki workshop....the examined every thing and tried to change everything...but the problem couldn't be solved. after a lot of exaination they asked me have you got your car engine washed..and offcourse i did that my self....then the cleaned all sensors with high air preasure along with the covering of the cables leading to ECU..finally after 2 hourse of drying all sensors my problem was solved..although there was no appearent sign of water but they said even moisture in sensor effect the reading going to ecu and result in what is happening to your car.....now i dont know weather u washed ur engine or not....even then you can get your sensor cleaned..might be it help you out before going to any expensive solution.

  5. #5
    PakWheeler Follow
    fallingheights's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Islamabad
    Age
    31
    Posts
    87
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    thanks for ur reply guys.
    @ desert bro i dont have checkengine light while driving on petrol its only on CNG so i agree with hash and killer that its a mixture prob, will go to my cng mechanic INSHALLAH in the morning to adjust the same.

  6. #6
    Senior PakWheeler Follow
    ahmedshaikhani's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Karachi
    Age
    26
    Posts
    1,120
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @fallingheights
    Engine check light on CNG is common in EFI cars. Nothing to worry about it. Its because of heat sensor. As CNG burns on high temperature compared to petrol.

  7. #7
    PakWheeler Follow
    fallingheights's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Islamabad
    Age
    31
    Posts
    87
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    hmm ok i have adjusted the gas settings my self and thank god the car is working awesome now didnot have the check engine light again thanks to u all

  8. #8
    Senior PakWheeler Follow
    LOGAS's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Lahore
    Age
    57
    Posts
    1,921
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Cars equiped with O2 sensor/s get this problem....

    1. Open, clean and then check it...
    2. By-pass O2 sensor (mostly technicians do this)

    Then readjust the gas setting..........

    Hopefully you get it right.......
    Economy With Security And Durability.

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •