Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: Honda City 04 Issue

  1. #1
    PakWheeler Follow
    xyshani's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Lahore
    Age
    86
    Posts
    190
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Unhappy Honda City 04 Issue

    Hi All,

    I have a honda city 04 and am experincing some problem with it.

    It was running fine uptill yesterday. Then i got the ac serviced and gas and stuff.
    Now after that, the car runs fine . but as soon as i switch on the ac (which works beautifully), the car becomes a bit heavy. by heavy i mean that it runs but it looks like the engine is taking bit of a load. its not heating up or anything. this happens on both petrol and cng. mostly this heavy feeling starts after crossing 50km/hr

    A mechanic says one of teh injectors is not working. but given the history of this mechanic, i tend to get a second opinion.

    What should i do?

    any thought/comments/guidence?

    -

  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    wasay_ahmed's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    4,959
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    whenever compressor of A/C is switched onn these cars do take load so there is some lag which u have to bear.Secondly If there is some knocking etc then it can be fueling problem like cloged/faulty injector etc
    DIY The Best Workshop on the Holy Planet!
    Every thing changes,Its only the "change" which never changes.

  3. #3
    PakWheeler Follow
    manofpk's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Karachi
    Age
    29
    Posts
    513
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    its a normal thing... to get s0me load on the car... however this load is not specific to speed and it will stay the same all the time... u might need a tuning of ur engine to compensate the load balance.
    Dont Work Hard, Work Smart...

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •