Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
Like Tree3Likes
  • 1 Post By rozzzzz
  • 2 Post By Xulfiqar

Thread: City Vario Does not start

  1. #1
    PakWheeler Follow
    kashifashfaq4's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Rawalpindi
    Age
    41
    Posts
    15
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Unhappy City Vario Does not start

    hi guys ..
    my city vario 05 (auto) got bogged down day b4 yesterday. its engine warning orange light is ON. it takes self but does not start. all electricians have failed.recently a person has told me to get beneath the engine and find its sensors to check any broken wire or to clean the sensors. Plz tell me how i can i exactly find this sensor. I am in Gilgit right now so computer analyzer facilities are far from me.car does have CNG but i am on petrol since 5 months.


  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    rozzzzz's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Islamabad
    Posts
    21,924
    Follows
    12
    Following
    0
    Mentioned
    140 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    Well sir beneath car you will get the O2 sensor which is located in car exhaust manifold...

    it may be faulty or with cut wire

    but as it is auto car....it may have something to do with gear sensor...dont know the name of the sensor...but some expert can tell you better wait for some replies
    MOTOR MANIACS ... An automotive service and repair workshop
    https://www.facebook.com/pages/Motor-Maniacs/721830141231922

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    Xulfiqar's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Other
    Age
    38
    Posts
    24,400
    Follows
    131
    Following
    0
    Mentioned
    3988 Post(s)
    Tagged
    94 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    0
    Good Answers
    6

    Default

    no start is usually a failed crank position sensor - its behind the main pulley on the engine secured by a 6mm bolt (10mm spanner size) - its a 3 wire type. Check it.
    ZRS - Zulfiqar Racing Systems ..... - professionals at work - at crackwheels.com

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    Naweed's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Karachi
    Age
    50
    Posts
    3,469
    Follows
    12
    Following
    0
    Mentioned
    122 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Talk to honda motors on tel, search the net :

    -Make a list of all possible items that can be the reason of problem
    -When it comes to sensor or some computer chip, these give a certain voltage at different points when working properly, you'll have to find the circuit diagrams and those points


    what i wrote might seem an endless task but when you'll start you get know that its not that difficult .. unless you have other ideas
    "You have not lived today until you have done something for someone who can never repay you."

+ Reply to Thread

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •