Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 20 of 123
Like Tree9Likes

Thread: Vibration During Initial Acceleration - Honda City Vario

  1. #1
    PakWheeler Follow
    venomdesire's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Karachi
    Age
    28
    Posts
    572
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Vibration During Initial Acceleration - Honda City Vario

    Dear All,

    Here i am with a new problem, seeking all brothers help.

    My Honda City Vario, when accelerating from 0 , (initial speeds upto 10-15kmph), experiences a vibration, that goes away as soon as the engine rev's higher.

    E.g on U-turns, or on peeling out of traffic signals, the vibration can be felt (But only if u push the gas pedal suddenly. the sound is not there if gas pedal is pressed gradually).

    The car is stable upto speeds of 150-160kmph and with no jerks or vibrations. RPM is totally stable in D,S,L,N,R and P!

    I have already gotten suspension work done including shocks+balljoints etc (However the mechanic did tell me that there is one engine mount on the 'gatri' (back end where steering rack is), that is worn out (1 week purani baat hay), so could it be the problem?

    Since i hope k koi transmission related problem na ho .

    Experts! Please Help!!
    "Good Judgement Comes from Experience,
    And alot of Good Experience Comes from Bad Judgement"

  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    Shicks's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lahore
    Posts
    2,091
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    76 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    mounting needs to be changed ... or if it is alredy ... dan it must be local ... get a genuine ... wount cost u more dan 2600 to 2800 .... ur problem will be solved !!
    Put your trust in Allah and remember, He knows whats good for us ( Admin : www.facebook.com/lowfamilie )

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    fahadwizz's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Karachi
    Age
    35
    Posts
    2,383
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Check transmission if its auto and you have CNG installed.

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    Shicks's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lahore
    Posts
    2,091
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    76 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    here is the pic ...



    Vibration During Initial Acceleration  Honda City Vario -1132682
    Put your trust in Allah and remember, He knows whats good for us ( Admin : www.facebook.com/lowfamilie )

  5. #5
    PakWheeler Follow
    venomdesire's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Karachi
    Age
    28
    Posts
    572
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @fahadwizz: Yes the car is auto, but there is no CNG installed. It was installed wayyyy back but instantly taken out and the car wasnt used on CNG.. till now the car is being run on petrol

    @Shicks: Yes thats the mount the mechanic showed me. So you think this mount can cause vibration during initial acceleration? I believe abhi genuine mounting he lagi hy but its all broken .

    P.S: You sure this is the lower part for Honda City ?! Since in my portion, there were the mounts for the steering rack as well
    "Good Judgement Comes from Experience,
    And alot of Good Experience Comes from Bad Judgement"

  6. #6
    PakWheeler Follow
    venomdesire's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Karachi
    Age
    28
    Posts
    572
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @Xulfiqar bhai your advice?!
    "Good Judgement Comes from Experience,
    And alot of Good Experience Comes from Bad Judgement"

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    Shicks's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lahore
    Posts
    2,091
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    76 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by venomdesire View Post
    @fahadwizz: Yes the car is auto, but there is no CNG installed. It was installed wayyyy back but instantly taken out and the car wasnt used on CNG.. till now the car is being run on petrol
    @Shicks: Yes thats the mount the mechanic showed me. So you think this mount can cause vibration during initial acceleration? I believe abhi genuine mounting he lagi hy but its all broken .

    offcrs !! dis is da basic reason ov vibration ....
    Put your trust in Allah and remember, He knows whats good for us ( Admin : www.facebook.com/lowfamilie )

  8. #8
    Senior PakWheeler Follow
    fahadwizz's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Karachi
    Age
    35
    Posts
    2,383
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Shicks View Post
    offcrs !! dis is da basic reason ov vibration ....
    I hope so,

    The cars i have seen so far with this particular type of vibration has almost always resulted out of transmission problems. Do check the dealership for thier opinion before throwing parts at it.

    Good luck

  9. #9
    PakWheeler Follow
    venomdesire's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Karachi
    Age
    28
    Posts
    572
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @fahadwizz: which one, mounts or tranny??

    @Shicks: so not the mounts?

  10. #10
    Senior PakWheeler Follow
    argtr65's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Age
    51
    Posts
    1,645
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    It is only because of a weak engine mount,get it replaced.
    Never loose hope in life,every step gives u something.

  11. #11
    PakWheeler Follow
    venomdesire's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Karachi
    Age
    28
    Posts
    572
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @argtr65 bro ill get it checked n replaced tomorrow .. Since aaj to sab kuch bandh hy

    I sure hope its the mount n not the transmission.
    Wese agr transmission hota to it wudve given vibration in all cases, in my car it only gives vibration when gas pedal is suddenly pushed.

  12. #12
    Senior PakWheeler Follow
    argtr65's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Age
    51
    Posts
    1,645
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    You are right at some extent,but in your case this is happening just because of a weak mount or a weak mount bracket.Get it checked.
    Never loose hope in life,every step gives u something.

  13. #13
    Senior PakWheeler Follow
    fahadwizz's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Karachi
    Age
    35
    Posts
    2,383
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Quote Originally Posted by venomdesire View Post
    @argtr65 bro ill get it checked n replaced tomorrow .. Since aaj to sab kuch bandh hy

    I sure hope its the mount n not the transmission.
    Wese agr transmission hota to it wudve given vibration in all cases, in my car it only gives vibration when gas pedal is suddenly pushed.
    We had a similar problem with a friend's vario. CNG was installed only for 6-7k KMs and removed. The problem started at around 70k @ODO, a mild vibration on acceleration, we checked/replaced all mounts, checked the driveshaft etc etc. In the end it turned out to be the transmission which was later replaced with a kabli one.

    I am not saying that you must have the exact same problem, but its a good idea to get a diagnoses done from Honda.

  14. #14
    PakWheeler Follow
    venomdesire's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Karachi
    Age
    28
    Posts
    572
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    ok i just hope its not the transmission

    Since there is no abnormal RPM or grinding problem in the gear otherwise,

    i'll be hoping its just the mount, so i can hav a quick fix n hav peace of mind.

    Quote Originally Posted by fahadwizz View Post
    We had a similar problem with a friend's vario. CNG was installed only for 6-7k KMs and removed. The problem started at around 70k @ODO, a mild vibration on acceleration, we checked/replaced all mounts, checked the driveshaft etc etc. In the end it turned out to be the transmission which was later replaced with a kabli one.

    I am not saying that you must have the exact same problem, but its a good idea to get a diagnoses done from Honda.
    "Good Judgement Comes from Experience,
    And alot of Good Experience Comes from Bad Judgement"

  15. #15
    Senior PakWheeler Follow
    fahadwizz's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Karachi
    Age
    35
    Posts
    2,383
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Quote Originally Posted by venomdesire View Post
    ok i just hope its not the transmission

    Since there is no abnormal RPM or grinding problem in the gear otherwise,

    i'll be hoping its just the mount, so i can hav a quick fix n hav peace of mind.
    Chalo Good luck! City closed today and will remain closed tomorrow aswell.

  16. #16
    PakWheeler Follow
    megatron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Lahore
    Age
    27
    Posts
    214
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Guyz im taking my city 2010(manual), less than 30k on the ODO, to the honda dealership in the morning because im experiencing the same vibration problem. I feel the vibration in the clutch when I release it from a dead stop in 1st gear. The car behaves normally once it has started moving.

    Any suggestions?

  17. #17
    Senior PakWheeler Follow
    smartdevil_striker's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    3,359
    Follows
    8
    Following
    0
    Mentioned
    109 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Facing same problem in my City 1999... Vibration between 2-3K RPM!!
    Platinum&Iridium Plugs,Performance 8MM Wires,Automotive Bulbs and Bosch Horns for sale Contact: 0333-3035482

  18. #18
    PakWheeler Follow
    venomdesire's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Karachi
    Age
    28
    Posts
    572
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Thanks bro!

    ek min ye kal ka kia scene hay :-\ ? i thought i strike call aaj ki thi bas ?

    kal ka bhi kch hay kia city mai ?!? :-/

    Quote Originally Posted by fahadwizz View Post
    Chalo Good luck! City closed today and will remain closed tomorrow aswell.
    "Good Judgement Comes from Experience,
    And alot of Good Experience Comes from Bad Judgement"

  19. #19
    PakWheeler Follow
    venomdesire's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Karachi
    Age
    28
    Posts
    572
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    AUto or Manual?

    Checked engine mounts??

    Quote Originally Posted by smartdevil_striker View Post
    Facing same problem in my City 1999... Vibration between 2-3K RPM!!
    "Good Judgement Comes from Experience,
    And alot of Good Experience Comes from Bad Judgement"

  20. #20
    Senior PakWheeler Follow
    fahadwizz's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Karachi
    Age
    35
    Posts
    2,383
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Quote Originally Posted by megatron View Post
    Guyz im taking my city 2010(manual), less than 30k on the ODO, to the honda dealership in the morning because im experiencing the same vibration problem. I feel the vibration in the clutch when I release it from a dead stop in 1st gear. The car behaves normally once it has started moving.

    Any suggestions?
    Clutch/pressure plate?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

+ Reply to Thread
Page 1 of 7 123 ... LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •