Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 21 of 21
Like Tree3Likes

Thread: Honda City 2012 highway drive problem

  1. #1
    PakWheeler Follow
    junaidmahmood's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Lahore
    Age
    32
    Posts
    14
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Honda City 2012 highway drive problem

    Dear Members, I need your help to diagnose a problem in my Honda City 2012 Manual version.

    Problem: The car cannot go past 120KM/H in any gear on the motorway. It seems like a rev limiter kicks in and stops further acceleration and the car starts to lump (and rocks to and fro) like its being denied fuel. Before 120KM/H, the car sails smooth with no problem in any gear. Fuel consumption has also increased a bit.

    There is no warning light on the dash board, The car is driven 43000KM and I had just recently had the 40000KM check done by Honda Fort Lahore guys. The oil filter, fuel filter and air filter all were changed in that 40000KM check. Also they changed the transmission oil and did some checking with the computer on the port just benith the dashboard.

    I had checked petrol and its quality is fine, no water vapor in it.

    Please help before I go to the stealership so that I have some information in hand.


  2. #21
    PakWheeler Follow
    junaidmahmood's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Lahore
    Age
    32
    Posts
    14
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Dear All, The issue is fully resolved. The car is fine now. I tested it on the motorway and took it up to 160km/h. No problem now. The Honda Fort guys did the following checks:
    1. Checked the fuel pump. It was okay
    2. Checked the spark plugs and coils. all were okay
    3. Checked the Catalytic Converter. Was a bit clogged (like 5%) and was cleaned by them. Simple process of cleaning. The exhaust manifold catalytic converter was disengaged and you can see the ceramic work inside it from port side. Its wide open from there and the it was simply cleaned by rubbing a tooth brush on the soot and washing it away.
    4. Tappets were tight for all the 16 valves. They were re adjusted. Just quarter of a screw.
    5. Reset the whole ECU and run a complete diagnostic test to confirm that all is good

    Total time it took was like 6 hours for the above steps. However, the car now runs beautifully clean and smooth. It was doing 160Km/h at 4.5K RPM on 5th gear. I usually do not drive fast so I did not push harder than that.

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •