Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 30
Like Tree4Likes

Thread: missing at 1-1.5k rpm city 99

  1. #1
    PakWheeler Follow
    searchingeyez's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Age
    24
    Posts
    534
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default missing at 1-1.5k rpm city 99

    Aoa members i am experiencing issue of missing at lower rpm on both petrol and cng ...then it become smooth after 2K rpm . what could be the problem..car is accelerating properly after 2K rpm ..problem is on petrol and cng sometime problem goes away and then come back ..car is EFI

    NOTE:
    NO CEL
    VALVE CLEARANCE IS DONE
    NEW AIR FILTER


  2. #2
    PakWheeler Follow
    searchingeyez's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Age
    24
    Posts
    534
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @Xulfiqar

    Sent from my LG-F160 using PW Forums mobile app

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    hornblower's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    1,746
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Can be anything like spark plugs, plug wires, fuel filter, fuel pump , clogged injectors, idle control valve . in short get ur fuel train checked throughly and step by step. May be fuel quality is poor though chances are minimum for this

  4. #4
    PakWheeler Follow
    searchingeyez's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Age
    24
    Posts
    534
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by hornblower View Post
    Can be anything like spark plugs, plug wires, fuel filter, fuel pump , clogged injectors, idle control valve . in short get ur fuel train checked throughly and step by step. May be fuel quality is poor though chances are minimum for this
    I have already mention that missing on both petrol n cng so no fuel filter, fuel pump fault ... fuel system is nt involved cz cng do the same

    Sent from my LG-F160 using PW Forums mobile app

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    argtr65's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Age
    51
    Posts
    1,645
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    It could be because of vacuum leak.Check throttle body and inlet manifold packing for proper seating and bolts are properly tightened.
    Never loose hope in life,every step gives u something.

  6. #6
    Senior PakWheeler Follow
    janleva's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Lahore
    Age
    35
    Posts
    1,861
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    throttle body and general tunnig time

    Sent from my H30-U10 using PW Forums mobile app
    Past cant be brought back ..but future can be made even better than the Past..if one wants to.. ....

  7. #7
    PakWheeler Follow
    searchingeyez's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Age
    24
    Posts
    534
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Tuning was done 15 days ago .... it just happnd after somevhard padol

    Sent from my LG-F160 using PW Forums mobile app

  8. #8
    Senior PakWheeler Follow
    hornblower's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    1,746
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    For how long u driving this car? Missing at these low rpms is also due to driving style. People tend to operate throttle very softly if driving a car say a month or so. Rev ur car with confidence once u release clutch. Happened with me once for about a week with my vigo. May be its not the case wid u but do consider it.

  9. #9
    PakWheeler Follow
    centos's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Lahore
    Posts
    606
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I had the same issue. Replacing the plugs fixed it.

    https://www.pakwheels.com/forums/eng...sing-kerti-hai

  10. #10
    Senior PakWheeler Follow
    hornblower's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    1,746
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Tuning was done 15 days ago as said by op , spark plugs must have been checked then

  11. #11
    PakWheeler Follow
    imrananr's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    843
    Follows
    0
    Following
    5
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    Quote Originally Posted by hornblower View Post
    For how long u driving this car? Missing at these low rpms is also due to driving style. People tend to operate throttle very softly if driving a car say a month or so. Rev ur car with confidence once u release clutch. Happened with me once for about a week with my vigo. May be its not the case wid u but do consider it.
    Cone on man! Missing due to driving style, what are u taking about.

    There has to be solid reason for this problem; check all ignition system and fuel system related parts. From spark plugs to ignition coils etc.

  12. #12
    Senior PakWheeler Follow
    hornblower's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    1,746
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    With Ac on , rpm is already 1k and if u relaese clutch and give only 500 rpm with dead stop then of course u r hesitating in giving throttle and thats why missing in such low rpms and gets better at above 2k rpm. Regarding solid reasons , already suggested op abt things u adviced to check and his reply is also here.

  13. #13
    Senior PakWheeler Follow
    afnan.bashir's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1,994
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    1. Check Ignition Coils/ Distributor Rotor and Cap.
    2. Check for leaky spark Plug wires
    3. If it does on CNG then Fuel System (Fuel Pressure, Injectors)is ruled out.
    4. Make sure you do not have vacuum Leak (Most likely)
    93 Accord CB7 (Sold) / 2005 CL7

  14. #14
    PakWheeler Follow
    centos's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Lahore
    Posts
    606
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @afnan.bashir How are you Sir. I think I spotted your Accord in Gulberg some time ago. How is it running.

  15. #15
    Senior PakWheeler Follow
    afnan.bashir's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1,994
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by centos View Post
    @afnan.bashir How are you Sir. I think I spotted your Accord in Gulberg some time ago. How is it running.
    I am good captain accord is running great
    93 Accord CB7 (Sold) / 2005 CL7

  16. #16
    Senior PakWheeler Follow
    syncview's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Lahore
    Age
    28
    Posts
    3,364
    Follows
    7
    Following
    1
    Mentioned
    436 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    Quote Originally Posted by searchingeyez View Post
    Aoa members i am experiencing issue of missing at lower rpm on both petrol and cng ...then it become smooth after 2K rpm . what could be the problem..car is accelerating properly after 2K rpm ..problem is on petrol and cng sometime problem goes away and then come back ..car is EFI

    NOTE:
    NO CEL
    VALVE CLEARANCE IS DONE
    NEW AIR FILTER
    Which ' car ' is this?

    Sent from my SGH-I747M using PW Forums mobile app
    https://www.facebook.com/OsamaAbbasPhotography

  17. #17
    PakWheeler Follow
    searchingeyez's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Age
    24
    Posts
    534
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    this is honda city 1999 .... tuning was done ... mechanic said plugs will work no need to replace so i did not .... but i think plugs is the main problem .. it just started missing on 1-1.5k rpm on petrol and cng ...means no fuel pump type problem ... problem is related to igntion system .... can u plz tell me how to test rotor cap , ignition coil and spark plugs..... this car has d15b2 engine and it has wires from distributor to spark plugs .... wires are not like so called coil like in civic 2005 or 2004

  18. #18
    Senior PakWheeler Follow
    margallar's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Lahore
    Posts
    9,958
    Follows
    6
    Following
    2
    Mentioned
    283 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    First of all replace the plugs. Buy the ones recommend in your car's service manual.

    Then go to a very dark place and leave the car idling, see if the wires are arcing anywhere or if the coil is arcing.

    If the cup and rotor have done 50k km, replace them anyways.

    Also check the coil's resistance at the two metal teeth where the grip connects.

    Measure resistance of the plug wires also.

    Lastly drive your car hard for a couple of minutes, hard means (red line rpm/2)
    haters gonna hate, potatoes gonna potate

  19. #19
    Senior PakWheeler Follow
    afnan.bashir's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1,994
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by margallar View Post

    Lastly drive your car hard for a couple of minutes, hard means (red line rpm/2)
    Why would you do that?

    another thing hakeem sahab are you expert on paint stuff?
    93 Accord CB7 (Sold) / 2005 CL7

  20. #20
    PakWheeler Follow
    naveedm32's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    al-Ahmadi
    Age
    32
    Posts
    470
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by afnan.bashir View Post
    Why would you do that?

    another thing hakeem sahab are you expert on paint stuff?
    I think thats called italian tune up. Am i right?


    Sent from my iPhone using PW Forums

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •