Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 27
Like Tree3Likes

Thread: Need urgent help: City A/T stuck on road!!

  1. #1
    PakWheeler Follow
    aminurrehman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Karachi
    Age
    86
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Need urgent help: City A/T stuck on road!!

    Guys my city 2009 A/T is stuck outside DHA library (in the parking lot). I hope mobile snatchers are not reading this haha

    Ok so coming straight to the point;

    1- this has happened before as well many times but not as often. Gaari self leti hai magar start nahi hoti. Have no clue what the problem might be? The only solution I have found is: leave the car as it is for 15-20mins and then afterwards it starts and runs just fine.

    I have tried flushing the petrol tanki, changed fluids and filters too. Nothing seemed to be working.

    A friend said tumhari gari over hojaati hai. Not sure how do I translate that into a technical problem? Please also suggest the best mechanic in karachi for Honda engines as I am not satisfied with Honda Korangi.

    Thanks

  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    sounds like weak ignition coils
    Just Do It Your Self!!!!!

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    ToxicDevil's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Lahore
    Posts
    1,317
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    13
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    3
    Good Answers
    0

    Default

    If your car is "over" the solution is to give ignition with pedal fully pressed. This way the fuel is cut off.

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    mwm749's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dubai
    Age
    59
    Posts
    1,160
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Its an EFI engine, so there is no chance of it being "OVER".

    Have you installed aftermarket Keyless entry/alarm system?

    If so, then have it checked as it may be cutting the ignition circuit.
    I Dont Drive Fast, I Fly Slowly....

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    ToxicDevil's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Lahore
    Posts
    1,317
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    13
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    3
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by mwm749 View Post
    Its an EFI engine, so there is no chance of it being "OVER".

    Have you installed aftermarket Keyless entry/alarm system?

    If so, then have it checked as it may be cutting the ignition circuit.
    It can happen in efi too

  6. #6
    Senior PakWheeler Follow
    margallar's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Lahore
    Posts
    9,957
    Follows
    6
    Following
    2
    Mentioned
    283 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I suspect your security system might be causing this
    haters gonna hate, potatoes gonna potate

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    fahadwizz's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Karachi
    Age
    35
    Posts
    2,383
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Probably coils or bad wiring somewhere. Do you wait for the fuel pump to prime? If not do that.

    Hear for the clicking of main relay and the low pitched fuel pump sound.

  8. #8
    PakWheeler Follow
    mirocky's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    54
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Brother apka Fuel Pump Masla Kar raha hai. Fuel pump check karao.. then inform us.

  9. #9
    PakWheeler Follow
    omer.s's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Lahore
    Age
    30
    Posts
    590
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Weak battery ....try to jumpstart by connecting your car's battery to other car battery....

  10. #10
    PakWheeler Follow
    rajaatta's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    682
    Follows
    4
    Following
    12
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    dying Crank Position Sensor ....

  11. #11
    Senior PakWheeler Follow
    margallar's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Lahore
    Posts
    9,957
    Follows
    6
    Following
    2
    Mentioned
    283 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    do the red lights turn on when the switch is on?
    haters gonna hate, potatoes gonna potate

  12. #12
    PakWheeler Follow
    aminurrehman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Karachi
    Age
    86
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Guys battery is not the problem or else car wouldn't start after 15 mins. Plus if battery would have been the problem then car would not even take self. In my case: car is taking self but not starting.

    Also one more symptom:
    - halki se start hokar band bhi hojati hai. When I try to press full paddle of accelerator when the car is halki se started tou koi fark nahi parta. Esa lagta hai accelerator kaam hi nahi kar raha hota when this happens.

    - Ive tried starting while flooring the paddle, doesnt make any difference on cutting off the fuel.

    - The security system has been installed since last 2 years. I dont think its a security system problem. Agar hota tou 15mins baad kiun start hojaati?

    - I also think fuel pump is not the issue. If fuel pump had an issue then I would most definitely have a problem while driving the car also (it would shut off in the middle of any trip as well if it'd be creating a problem in starting because of fuel pump)

    Need an expert advice please!

  13. #13
    PakWheeler Follow
    aminurrehman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Karachi
    Age
    86
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Need urgent help: City A/T stuck on road!!

    Quote Originally Posted by rajaatta View Post
    dying Crank Position Sensor ....
    What is that bro? More details please?

  14. #14
    PakWheeler Follow
    mirocky's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    54
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Bro fuel.pump ka hi masla hai, ye same problem meri passo me bh achuki hai.
    Quote Originally Posted by aminurrehman View Post
    Guys my city 2009 A/T is stuck outside DHA library (in the parking lot). I hope mobile snatchers are not reading this haha

    Ok so coming straight to the point;

    1- this has happened before as well many times but not as often. Gaari self leti hai magar start nahi hoti. Have no clue what the problem might be? The only solution I have found is: leave the car as it is for 15-20mins and then afterwards it starts and runs just fine.

    I have tried flushing the petrol tanki, changed fluids and filters too. Nothing seemed to be working.

    A friend said tumhari gari over hojaati hai. Not sure how do I translate that into a technical problem? Please also suggest the best mechanic in karachi for Honda engines as I am not satisfied with Honda Korangi.

    Thanks

  15. #15
    Senior PakWheeler Follow
    argtr65's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Age
    51
    Posts
    1,645
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    It could be because of bad electrical connection or a bad fuel pump relay.
    Never loose hope in life,every step gives u something.

  16. #16
    Senior PakWheeler Follow
    capsat's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Select City
    Age
    10
    Posts
    12,591
    Follows
    31
    Following
    6
    Mentioned
    1017 Post(s)
    Tagged
    19 Thread(s)
    Problems Posted
    2
    Problems Solved
    5
    Best Answers
    3
    Good Answers
    6

    Exclamation

    valve clearance & ignition timing. if your workshop did half work in terms of tunning, and ripped you off go back & kick them twice between legs or get it fixed FOC
    - www.crackwheels.com - A skilled Dictator is much more beneficial to Country......than a Democracy of Ignorant people

  17. #17
    PakWheeler Follow
    autotranny's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lahore
    Posts
    208
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Get the fuel pump and ignition coils checked by a well reputed workshop/3S dealer and if both of them are OK then think about the other more complicated possibilities imo.
    Mera dil hay car ka sheehsa
    too hay zalim "gullu butt"

  18. #18
    PakWheeler Follow
    huraiz's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Birmingham
    Posts
    562
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I had this problem once but with me it turned out to be faulty throttle pedal assembly or in other words failed throttle pedal positioning sensors.Now I'm taking about Toyota avensis.Dont know what technology Honda uses in that car.


    Sent from my candlestick phone

  19. #19
    PakWheeler Follow
    aminurrehman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Karachi
    Age
    86
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Guys,

    Best place in Karachi from where I can get my Honda City's ignition coils checked and a new fuel pump installed?

    Pechs or Defence

  20. #20
    PakWheeler Follow
    StoneCold316's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Karachi
    Posts
    224
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Same thing Happent an year ago in my City 2005 it was some kind of wiring issue .. i need ignition on and wait till 12 min to 15 min then i start the car its works fine

    this happens when my car engine is cold .....

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •