Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 27 of 27
Like Tree3Likes

Thread: Need urgent help: City A/T stuck on road!!

  1. #1
    PakWheeler Follow
    aminurrehman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Karachi
    Age
    86
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Need urgent help: City A/T stuck on road!!

    Guys my city 2009 A/T is stuck outside DHA library (in the parking lot). I hope mobile snatchers are not reading this haha

    Ok so coming straight to the point;

    1- this has happened before as well many times but not as often. Gaari self leti hai magar start nahi hoti. Have no clue what the problem might be? The only solution I have found is: leave the car as it is for 15-20mins and then afterwards it starts and runs just fine.

    I have tried flushing the petrol tanki, changed fluids and filters too. Nothing seemed to be working.

    A friend said tumhari gari over hojaati hai. Not sure how do I translate that into a technical problem? Please also suggest the best mechanic in karachi for Honda engines as I am not satisfied with Honda Korangi.

    Thanks

  2. #21
    PakWheeler Follow
    aminurrehman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Karachi
    Age
    86
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Also my car is giving bad mileage. Not more than 9km/ltr. On the same routes it used to give 11/ltr

  3. #22
    PakWheeler Follow
    aminurrehman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Karachi
    Age
    86
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Anothe problem:

    Gari self leti hai, start hoti hai, accelerator dabata hoon tou kuch farq nahi parta aur phir after 3-5 seconds band hojati hai

    Someone please tell me exactly what should I do. And also suggest the best mechanic.

  4. #23
    Senior PakWheeler Follow
    typeN's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Islamabad
    Posts
    1,080
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    look why don`t you spend some bucks and go to a 3S workshop they will give you a better picture.
    HONDA+NISSAN=POWER MEETS STYLE

  5. #24
    PakWheeler Follow
    aminurrehman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Karachi
    Age
    86
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I have tried doing that. Honda just rips off!

  6. #25
    Senior PakWheeler Follow
    Haroon_Tarar's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Islamabad
    Age
    37
    Posts
    3,213
    Follows
    6
    Following
    0
    Mentioned
    178 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Crank sensor, accelerator sensor, fuel pump, could be any of these.
    You need to visit a mechanic instead of making people guess about the problem

  7. #26
    PakWheeler Follow
    AmmarSaleem's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Lahore
    Posts
    283
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Haroon_Tarar View Post
    Crank sensor, accelerator sensor, fuel pump, could be any of these.
    You need to visit a mechanic instead of making people guess about the problem
    The first 2are the most probable causes!

  8. #27
    PakWheeler Follow
    aminurrehman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Karachi
    Age
    86
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Problem solved.

    - it was a faulty fuel pump
    - came to notice that the guy from whom I bought this car, had alreay changed the pump once. Replaced it with a Chinese version

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •