Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10

Thread: Honda City 2011 won't start on hot...

  1. #1
    PakWheeler Follow
    ie_malik's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Peshawar
    Age
    34
    Posts
    7
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Honda City 2011 won't start on hot...

    My honda city 2011 MT would not start on hot sometimes. The gauges would light up. The power windows,radio and AC worked. when I try to start it after a drive of like 16 or 20 kms it refuse to start, no sound (just like battery is down, no sound of sulf) but after few sec 3,4 it starts on the second go.. (like a deka start by sound).

    Maintenance Detail:
    Car bought on: Nov-2011 . Mileage 0000 km
    (Difference : 2 year 5months, 23170km )
    Problem noticed April-2014 Mileage 23170 km
    (so Replace the Battery from honda 3S dealer)
    Same Problem noticed again on Dec-2014 Milage 28900 km
    (Difference : 9months, 5370km )

    Car is in Fully stock Condition, No modifications No CNG.
    Battery specification AGS GL-43 35-amp.

    Advice Required, Your input shall be highly appreciated, Thanks.


  2. #2
    PakWheeler Follow
    chaudri's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Lahore
    Posts
    383
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I am going through the same. What I have noticed is that it only happens if my car is on switch (all dash lights on) for sometime before i start the car. Otherwise it never happens. Trying to figure out the exact cause

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    ToxicDevil's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Lahore
    Posts
    1,317
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    13
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    3
    Good Answers
    0

    Default

    If you have a voltmeter or a multimeter check the voltage of battery when the car is giving problems. Check the headlights if they work.
    If everything is okay it could be issues of bad wiring or bad ground to the starter motor or some problem in the starter itself.

  4. #4
    PakWheeler Follow
    NiGhTShAdE's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    917
    Follows
    1
    Following
    1
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Looks like battery or self starter issue but most probably battery issue as starters don't give up so quickly....ckeck voltage when car is not starting using voltmeter/multimeter. Voltage of good battery shoud be close to 13V. Below 12V at any time means battery is gone...
    NiGhT ShAdE>>~

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    asad1's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    2,707
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Self starter carbon n bush problem I had same problem in my corolla

    Sent from my GT-I9105 using PW Forums mobile app

  6. #6
    PakWheeler Follow
    pakfin's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Karachi
    Age
    56
    Posts
    15
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    If the car has an electronic fuel pump get it checked. Sometimes these get faulty and need to be replaced.
    Nation Got The Country... But Country Didn't Get The Nation!

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    saboor73's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Karachi
    Posts
    10,548
    Follows
    25
    Following
    0
    Mentioned
    351 Post(s)
    Tagged
    14 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    6
    Best Answers
    2
    Good Answers
    25

    Default

    I had a similar problem with my car had count less self motor service no luck and every thing but suprisingly the problem just vanished after changing the battery

  8. #8
    jah
    jah is offline
    PakWheeler Follow
    jah's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Lahore
    Age
    27
    Posts
    236
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Had the same issue with my civic which I also bought zero meter in November 2011. The issue was with the self motor, got it replaced under warranty.

  9. #9
    Senior PakWheeler Follow
    racer7's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Lahore
    Posts
    1,578
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Bro it's issue of bad Grounding cable. Please check it and then proceed.

  10. #10
    PakWheeler Follow
    pakfin's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Karachi
    Age
    56
    Posts
    15
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    If the car does not crank then it is probably a loose cable. Check the battery cables and then the self starter connections.
    Nation Got The Country... But Country Didn't Get The Nation!

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •