Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
Like Tree1Likes
  • 1 Post By saadahmad.shaikh

Thread: City 2002 SX8 - Engine missing issue

  1. #1
    PakWheeler Follow
    ahmedamir's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Karachi
    Posts
    260
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    3
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default City 2002 SX8 - Engine missing issue

    I went to resolve low RPM issue on AC but the guy messed up the wiring and now the car is way off, jerking on perol and AC not working. He has been messing around with the car for two days now. Nothing off yet. The car is only working on CNG now. Before the visit the car was perfect on petrol and AC was working too, just had low RPM issue on AC + CNG.
    Need urgent help. JazakAllah

  2. #2
    PakWheeler Follow
    ahmedamir's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Karachi
    Posts
    260
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    3
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Anyone?? Xulfiqar bhai and other experts, kindly, help me out on this. JazakAllah khair.

  3. #3
    PakWheeler Follow
    saadahmad.shaikh's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Karachi
    Age
    28
    Posts
    52
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    Good Answer
    I also have city 200 model.. it is the simplest of all the efi cars to work on.. I faced the same issue, my mechanic replaced plugs, plug wire, distributor, TB and injectors but the issue did not resolve.. Then I took my car to New Tech Autos located at Naseerabad FB Area near haji mehfooz wali gali.. He scanned the car on computer and removed error code relating and some setting of TB sensors and the car was all fine.. The guy name is Farrukh cell: 0314-2042309

  4. #4
    PakWheeler Follow
    ahmedamir's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Karachi
    Posts
    260
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    3
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Solution
    Salam. I took my car to Navaid at SMCHS. On a narrow street adjacent to Bundoo Kabab. The guy filtered out the issue step by step. The issue was shorted wiring and, due to that, bad ecu. Wiring got re-done and got new ECU. Besides, the MAP sensor was replaced as well as the new ECU was giving this error. After all this the car was perfect Alhamdulillah. The long appearing engine check light is also gone. The only problem it had was high RPM. I adjusted the mixture screw (I am not sure if that's what it's name) located just behind the TB intake and then the RPM got normal.

    Now, I got installed advancer and emulator and TB serviced. After that again the RPM are high. I highly doubt that this is due to mis-calibration of TPS. I will do this DIY myself IA during this eid holiday IA BTW EID mubarak

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •