Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: civic vti pros. 02 starting problem with cng

  1. #1
    PakWheeler Follow
    usmanashraf1's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Rawalpindi
    Posts
    149
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Angry civic vti pros. 02 starting problem with cng

    hey guys..
    ok first i was having the green box(advancer+emulator combined)with that one my car usually mixes gas and petrol on conversion..then my mechanic installed separately,the advancer and emulator(now they are black in color,dont exactly know the name)..with these my mixing problem is gone but now my car started taking long self when it is cold or parked for more than a hour..nd if i drive my car on petrol it starts normally even in morning...cng mechanic is insisting that it is fuel pump problem but my engine mechanic is saying that its not fuel pump problem...please help guys..
    regards
    usman


  2. #2
    PakWheeler Follow
    Zish16's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    37
    Posts
    341
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    its definitely not a fuel pump issue ....first of all fuel pump of these cars are very much reliable....and secondly u r saying that ur car starts normally on petrol so ur fuel pump is ok....get ur cng kit checked by some good conversion center....

  3. #3
    PakWheeler Follow
    usmanashraf1's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Rawalpindi
    Posts
    149
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    the car starts normally on petrol if i drive it more than 20 to 25 km...and if i try to start before it does the same problem..in first half self it starts for a while and then in second long self it starts..

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    hash4u's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    38
    Posts
    24,379
    Follows
    18
    Following
    0
    Mentioned
    406 Post(s)
    Tagged
    13 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    3
    Good Answers
    13

    Default

    get the solonoid/emulator checked.
    Life is short and very unpredictable just like a Quarter mile .....

  5. #5
    PakWheeler Follow
    usmanashraf1's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Rawalpindi
    Posts
    149
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    YouTube - Video000.3gp
    YouTube - Video000.3gp
    i m still having this problem and my mechanic is unable to locate it..please suggest me what to do??it mostly start on second self..

  6. #6
    PakWheeler Follow
    usmanashraf1's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Rawalpindi
    Posts
    149
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    any one..pleaseee help..it became a mysterious problem of my car..

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •