Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 32
Like Tree3Likes

Thread: Problem with Civic 2011 starter (Prosmatec)

  1. #1
    PakWheeler Follow
    bilalbinrais12's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kwangju
    Age
    28
    Posts
    176
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Problem with Civic 2011 starter (Prosmatec)

    Hi all:-

    I bought a prosmatec '11 in august.

    The car completed 1500 km and for the first time a problem arised.

    I drove the car a few km then stopped, and then i tried to start it back... Then self was stuck.

    All lights went dim.

    Problem was persistent.

    Only solution is to leave it for 15-20 mis and then try,,, it will start.

    Got it checked by Honda RWP, mall road,, they say battery problem.. (Battery Replaced)... Problem is still there.

    Since now i have driven 24k km but problem is here. Got the alternator checked as well.

    But it started from the very first 1500 km.. Its insane.. HELP please


    Problem with Civic 2011 starter Prosmatec -329285 Problem with Civic 2011 starter Prosmatec -329286


  2. #2
    PakWheeler Follow
    bilalbinrais12's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kwangju
    Age
    28
    Posts
    176
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Any experts????????????

  3. #3
    PakWheeler Follow
    bilalbinrais12's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kwangju
    Age
    28
    Posts
    176
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    G bhaii,, kisi ko samaj nai aya masla

  4. #4
    PakWheeler Follow
    bilalbinrais12's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kwangju
    Age
    28
    Posts
    176
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Honda guys say, problem har dafa to nai hoti na..... is liye warranty coverage bhi nai hai

    Durr fite mun in ka

  5. #5
    PakWheeler Follow
    usmankd's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Rawalpindi
    Age
    30
    Posts
    51
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Well Bro! Honda's normally show this problem IF ENGINE IS WEAK or IF TIMING IS ADVANCED (in case of CNG car)... But in ur case it seems to be a problem with STARTER MOTOR CARBONS. Plz get it checked with some good electrician. Good Luck.

  6. #6
    PakWheeler Follow
    bilalbinrais12's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kwangju
    Age
    28
    Posts
    176
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    CNG not installed.... and if engine is weak it wont start.

    BUT problem is motor cannot crank the engine....

    As u said carbons are weak.. Sounds possible but is it so for a brand new car...

    One of my friends also have same problem with his prosmatec...??

    Is it so that prosmatec sucksss.???

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    Awais_jan's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Mansehra
    Age
    25
    Posts
    1,856
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    i think there is some thing in your car which use battery power continously

  8. #8
    PakWheeler Follow
    bilalbinrais12's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kwangju
    Age
    28
    Posts
    176
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Awais_jan View Post
    i think there is some thing in your car which use battery power continously

    Hmmmm.. As I said.. Car is still in stock condition... even aftermarket keyless entry not installed.


    I dont think this is the problem...

    Battery also replaced with new one

  9. #9
    PakWheeler Follow
    bilalbinrais12's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kwangju
    Age
    28
    Posts
    176
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    and yess... when u attempt self 3 or more times.... wire burning type smell arises from bonnet...

  10. #10
    Senior PakWheeler Follow
    volverine's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Abbotabad
    Age
    25
    Posts
    13,257
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    20 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    get it checked from a gud electrition
    check all the wires of current sulf etc everything
    may b sm wire is weak
    ASTAGHFIRULLAH ASTAGHFIRULLAH

  11. #11
    PakWheeler Follow
    bilalbinrais12's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kwangju
    Age
    28
    Posts
    176
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by volverine View Post
    get it checked from a gud electrition
    check all the wires of current sulf etc everything
    may b sm wire is weak
    Hmmmmm... Im getting quite great solutions...

    BUT

    This must not be with Honda.

    Mera matlab hai, honda walon ko esa fault nai chorrna chahiey tha.. Atleast they have some quality control...

    As I know some other prosmatec as well having same issue

    Its not a suzuki atleast

  12. #12
    Senior PakWheeler Follow
    capsat's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Select City
    Age
    10
    Posts
    12,587
    Follows
    31
    Following
    6
    Mentioned
    1017 Post(s)
    Tagged
    19 Thread(s)
    Problems Posted
    2
    Problems Solved
    5
    Best Answers
    3
    Good Answers
    6

    Default

    HONDA delaerships are ****** of dealerships in Pakistan. a 2 million car buyer for them is big CHAAY they can get away with.

    you car is still underwarranty twist their arm max.

    1. Check ground cables of the vehicle specially the two which are connected between the body , engine mounting - chassis.

    2. Check for alternator drive-belt.

    3. Goto some battery shop ask the person to check for starter motor current drain & alternator health

    most likely -

    starter motor is drawing heavy current, and charge control unit in the alternator is faulty not energizing (charging while engine is running) the battery at max.

  13. #13
    Senior PakWheeler Follow
    fahadsoulsnatcher911's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Karachi
    Age
    21
    Posts
    2,876
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Get the starter changed happened to my car too in September got it changed never faced tit again

  14. #14
    PakWheeler Follow
    askai37's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Karachi
    Posts
    503
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    starter bush gone.
    i thing u donot mention
    while trying self yur car donot crank .if u hear sound like someone is squeezing yur throat (khee khee khee) type sound then ur starter bush is definetely gone, not an expensive repair

  15. #15
    Senior PakWheeler Follow
    haroon_1's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Lahore
    Age
    25
    Posts
    1,589
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    tight the terminals of battery and ground cables. If the problem persists its generator problem

  16. #16
    PakWheeler Follow
    downtown's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Lahore
    Posts
    33
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default @poster

    i think u installed trakker in your car as same thing happened one of our friend's ride, if not, then check the ecu system and also suggest u ,dont take it light and launch a complain to honda Atlis for special visit,take appointment.

  17. #17
    PakWheeler Follow
    basimulhaque's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Karachi
    Age
    25
    Posts
    312
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    self kharab hai bhai jan ka honda ka aik batch nikla hai faulty self k sath jahan tak mjhay pata hai , meray relatives k pas hai same problem, self kamzoor hai 3 -4 martba start karnay k baad jalnay ke smell aana shuru ho jati hai, change your self, garee strt hoti hai tou smoke tou nahe dayti naa????

  18. #18
    In Intensive Care Follow
    RapShap's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Karachi
    Age
    26
    Posts
    519
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Is your car cold starting without any trouble?If yes then the trouble lies in the starter.I can say this because i had a 2003 Civic and whenever i tried starting after going few kilometers the starter won't turn the engine.Then had to wait 15-30 minutes to let the starter cool down so that the engine would start.If your car is under warranty go and yell at the dealership telling them you people have wasted my money by telling me to buy another battery!The fault lies in the starter.It won't start after car runs and gets to it optimum temperature.

  19. #19
    Senior PakWheeler Follow
    DANY_KHANN's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Lahore
    Posts
    1,572
    Follows
    0
    Following
    1
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Same thing happened to my Brother in Laws car & he took to the dealership & yelled at them for almost 10mins & with in 3 hours the starter was changed & since then no problem at all. He was facing the same problem as yours also bought the car in August 2011.
    דאס איז ייִדיש רייטינג.

  20. #20
    PakWheeler Follow
    warewolf1's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Other
    Age
    34
    Posts
    374
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Its definitely a self problem... My prosmatec 2001 started behaving like this a year back and my electrician repaired it... Problem came back after few months and then i replaced it with qabli one. No problem til now, alhamdulilah.
    Get it changed under warranty.
    How happy is the blameless Vestal's lot... The world forgetting, by the world forgot.
    Eternal sunshine of the spotless mind... Each prayer accepted, and each wish resigned...

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •