Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Honda Civic Check light issue

  1. #1
    PakWheeler Follow
    wahab590's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    865
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Honda Civic Check light issue

    Hi!

    I need suggestio nregarding what might be the fault with my Honda Civic. The issue is when i am deriving the car, like on motorway after 60-70 km, engine check light turns on , and the car does not accelerate and engine turns off in a few seconds. Then I stop the car, let it cool down, then it starts agian, and after running for again for some time fault again occurs. The issue occurs on both petrol and cng. Please advise what can be the reason.


  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    Retaliator's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Rawalpindi
    Age
    8
    Posts
    1,445
    Follows
    4
    Following
    0
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    which model is that. same thing is happening to my 2002 vti (cat eye) model. i am guessing its crank shaft position sensor.
    -

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    Retaliator's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Rawalpindi
    Age
    8
    Posts
    1,445
    Follows
    4
    Following
    0
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    it happened to me once last year when i was driving in "2" gear (auto tranny) at 3000 plus rpm. and then yesterday twice. on both petrol and CNG.
    -

  4. #4
    PakWheeler Follow
    wahab590's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    865
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    mine is honda civic 2002 vti oriel (manual) the model is same as yours, did u go to rootcause of the problem?

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    Retaliator's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Rawalpindi
    Age
    8
    Posts
    1,445
    Follows
    4
    Following
    0
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    no i am away from home right now. keep me posted about urs. i ve got ELM327 bluetooth ODB II scanner. i will try to get the error code and trouble shoot from there.
    -

  6. #6
    Senior PakWheeler Follow
    Retaliator's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Rawalpindi
    Age
    8
    Posts
    1,445
    Follows
    4
    Following
    0
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    if u visit Honda s3 try to get the crankshaft position sensor cleaned.
    -

  7. #7
    PakWheeler Follow
    wahab590's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    865
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    thanks, i will check that. I thought engine coils, those black rods above the plugs had problem.

  8. #8
    Senior PakWheeler Follow
    Retaliator's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Rawalpindi
    Age
    8
    Posts
    1,445
    Follows
    4
    Following
    0
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    hmm. that is also a possibility.
    -

  9. #9
    PakWheeler Follow
    wahab590's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    865
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    the issue was solved by replacing the cam timing sensor, TDC sensor.

  10. 30-08-2012, 01:00 PM

    Site Banned

    Reason
    local spammer

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •