Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 40 of 40
Like Tree3Likes

Thread: Civic 8Gen vibration during reverse

  1. #1
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Civic 8Gen vibration during reverse

    Dear all
    i was away on a official tour for one week and on my return i noticed a strange problem in my car, when in the morning i started my car everything was normal but when i pressed brakes and put the car in R the car significantly started vibrating, i drove little bit no vibration in forward movement and then even no vibration in reverse everything was normal this same thing was happening from the last 2 days. i personally feel there is something wrong with the braking system as brakes are not releasing evenly and making vibration in the tires you can call it STICKY brakes.

    rest no issues in braking or driving or any other thing everything is normal. pls comment on above issue what are the things which i need to get checked or fixed.

  2. #21
    PakWheeler Follow
    mwanwar's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Islamabad
    Age
    36
    Posts
    538
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Irfan this is the same issue have a look at your hydraulic mount, u can get a hydraulic mount from PKR 3500 other than honda outlet

    Honda is asking PKR 12500 for this.

    this is a very common problem in 8th gen civic.

  3. #22
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by saadzae92 View Post
    did you even read it..........

    Oh sorry bro i mixed with another article of same type, just read it and now convinced that its the engine mount which is causing this problem. but one technical thing i dont understand is that why is it happening only in the morning and only in reverse whereas whole day my car is parked outside my office & when in the evening approximately after 8 hours when i start my car things stays normal no abnormality in reverse or any other thing.

    so like what is it which is different in the morning !!!! its not even cold in karachi, so cant say cold start !!!!!!!!

  4. #23
    PakWheeler Follow
    Zish79's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Karachi
    Posts
    377
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    It doesnt seems to be the mounting problem brother....is ur car on petrol or CNG?....if its on CNG then understand it that every automatic car comparatively more vibrate on R than in D...secondly check ur air filter..if its badly choke then this problem emerges..replace the air filter and then check..and lastly dont think too much about these kind of problems in cars.....

  5. #24
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    bro airfilter is new, car is purely on petrol driven 35k only, i dont know first i thought it was breaks problem got them checked and serviced everything was fine in the braking system. so now the only thing which is remaining is the damn engine mount apparently it looks ok to me but as per the article posted above its internal hydraulic failed which causes different sort of vibrations in the car. exact same problem which is mentioned in the article is happening with me, the car gets normal as soon as the engine temp reaches the optimum level.

  6. #25
    PakWheeler Follow
    choklate's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Islamabad
    Age
    36
    Posts
    742
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    had the exact same problem. Replaced the engine mounting, everything is back to perfect. One more thing DO NOT go for the cheaper solutions, you will regret it BIG TIME. Only use genuine parts, they eventually pay off.

  7. #26
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    ok thanks
    yaar spending 13k on a mount is too much, i heard Thailand one is also of good quality, whereas Chinese ones are craps.

  8. #27
    PakWheeler Follow
    choklate's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Islamabad
    Age
    36
    Posts
    742
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    the choice is totally yours. I did the very same, got the Thai one for 4k. the ride was still bumpy and vibration was very much there. And to my surprise it was totally useless within a month. Got the original one for 9k in a special deal. Got it fitted for 500 and my ride is as good as before. The rest as I said is totally your choice. BUT YOU WILL REGRET IT.

  9. #28
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Public Msg

    A bad mount will put more stress on the other ones and take them out prematurely. If you have a bad mount, replace it as soon as possible.

  10. #29
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

  11. #30
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Guys as you all mentioned YES the culprit was the engine mount, on inspecting i saw that the mount was completely broken so replaced it on saturday and now car is back to normal i haven't drove much but car seems to be normal.

    on my mechanic recommendation i took a risk and bought Thailand made mount not the N.O.K one which are flooded in the market, but International Rubber company Thailand mount.

    rest i am uploading pixs soon

  12. #31
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    thank you all for helping and giving me your opinions.

  13. #32
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Civic 8Gen vibration during reverse -1070149 old mount GAPCivic 8Gen vibration during reverse -1070150Civic 8Gen vibration during reverse -1070151Civic 8Gen vibration during reverse -1070152Broken MountCivic 8Gen vibration during reverse -1070153 Broken PartCivic 8Gen vibration during reverse -1070154Civic 8Gen vibration during reverse -1070155Civic 8Gen vibration during reverse -1070156Civic 8Gen vibration during reverse -1070157Civic 8Gen vibration during reverse -1070158Civic 8Gen vibration during reverse -1070159Civic 8Gen vibration during reverse -1070160New mount Installation Civic 8Gen vibration during reverse -1070161Civic 8Gen vibration during reverse -1070162Civic 8Gen vibration during reverse -1070163 New Mount GAP

  14. #33
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    the installation was indeed difficult and time consuming

  15. #34
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Civic 8Gen vibration during reverse -1070175Civic 8Gen vibration during reverse -1070177Civic 8Gen vibration during reverse -1070178Civic 8Gen vibration during reverse -1070179Civic 8Gen vibration during reverse -1070180

  16. #35
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Morning Vibration gone

  17. #36
    PakWheeler Follow
    tariqazama's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    36
    Posts
    158
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    u must have gone for genuine one, thai made will last for only 3 to 4 months, it is my personal experience

  18. #37
    Senior PakWheeler Follow
    irfansiddique's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    1,765
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    4
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    well yes nothing could beat oem stuff but i got this mount after alot of research and found this one to be as good as oem one, i got it direct from the importer and the quality or rubber and of whole mount was also very impressive. up til now no problem at at all no vibration etc. this mount is not like same available in the market you have to search for it.

  19. #38
    PakWheeler Follow
    uansari1's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Karachi
    Posts
    54
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Looking at a used Civic and will definitely check this before buying,

  20. #39
    PakWheeler Follow
    abq_honda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Karachi
    Age
    56
    Posts
    246
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I have 6th gen (2000 VTI - AUTO) when ever i change to R its get bumped (JAHTKA KHATI HAY) mechinec said foundation KAMZOOR HAY.. its the same problem of engine mount... any idea what is the price for these mount..and how many have to change ...
    -

  21. #40
    Senior PakWheeler Follow
    fahadwizz's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Karachi
    Age
    35
    Posts
    2,383
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    @ poster , please tell us where you got the mount from ?

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •