Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 16 of 16
Like Tree1Likes
  • 1 Post By SpoonMotorSports

Thread: Black Smoke -Civic 95

  1. #1
    Senior PakWheeler Follow
    zia1288's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Lahore
    Age
    28
    Posts
    6,895
    Follows
    1
    Following
    4
    Mentioned
    117 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default Black Smoke -Civic 95

    Guys my dad is using Civic 1995, it has d15b vtec (single stage). The car's engine has been performing very nice both on petrol and cng. But now itis consuming too much petrol and also giving black smoke while on petrol. there is no smoke on CNG and average is also good on cng. Can you please guide what could be the possible problem?

    Almost everyone in Pakistan is doing corruption to the extent they can. Our leaders are doing at the level they can do. So why should we complain?

  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    zia1288's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Lahore
    Age
    28
    Posts
    6,895
    Follows
    1
    Following
    4
    Mentioned
    117 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Anyone?
    Almost everyone in Pakistan is doing corruption to the extent they can. Our leaders are doing at the level they can do. So why should we complain?

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    dr3vil's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    11,929
    Follows
    11
    Following
    0
    Mentioned
    201 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    needs proper tune up or some sensor is faulty
    Hanjiii Kaa Storeey Eehh !

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    Badpigs's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Lahore
    Age
    26
    Posts
    2,435
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @poster
    did it happen all of a sudden ?
    LIVE 4 NOTHING .........................BUT DIE 4 SOMETHING

  5. #5
    PakWheeler Follow
    usman2792's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Karachi
    Posts
    131
    Follows
    0
    Following
    2
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    black soots are sign of rich fuel. Remove the tape form intake. change air filter if it's dirty

  6. #6
    PakWheeler Follow
    irfan44's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Faisalabad
    Posts
    867
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    check MAP sensor. any check light

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    zia1288's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Lahore
    Age
    28
    Posts
    6,895
    Follows
    1
    Following
    4
    Mentioned
    117 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Badpigs View Post
    @poster
    did it happen all of a sudden ?
    Yes. It started yesterday.
    Almost everyone in Pakistan is doing corruption to the extent they can. Our leaders are doing at the level they can do. So why should we complain?

  8. #8
    Senior PakWheeler Follow
    vagabondpiper's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Islamabad
    Age
    34
    Posts
    1,327
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Have you checked fuel filter?
    No one cares for Toyota more then Toyota

  9. #9
    Senior PakWheeler Follow
    ashbal's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lahore
    Age
    22
    Posts
    2,067
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    mapping problem for sure....get the ecu remapped and it will be good as new...go to a electrician for this and is a really less time conssuming job and if u dont get it done you are gonna lose thousands against work of 200 rupees :p
    M @ c!v!c '95 L0v3&

  10. #10
    Senior PakWheeler Follow
    fahadwizz's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Karachi
    Age
    35
    Posts
    2,383
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    running rich!

  11. #11
    Senior PakWheeler Follow
    SpoonMotorSports's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Peshawar
    Posts
    1,493
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    go to the electrician ask him to see if there are any CODES!
    after he checks and there are codes ask him what codes are they if he says map sensor or tps or any other sensor like that ask him to recheck the wiring double check the wiring and only then change the sensor
    if there are no codes! then probably you need to clean your plugs! and do reset your ecu by removing your battery terminals wait for 20seconds and reconnect!
    Honda Tuning Solutions
    03468152233

  12. #12
    Senior PakWheeler Follow
    zia1288's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Lahore
    Age
    28
    Posts
    6,895
    Follows
    1
    Following
    4
    Mentioned
    117 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Quote Originally Posted by ashbal View Post
    mapping problem for sure....get the ecu remapped and it will be good as new...go to a electrician for this and is a really less time conssuming job and if u dont get it done you are gonna lose thousands against work of 200 rupees :p
    any person in Lahore you would refer?
    Almost everyone in Pakistan is doing corruption to the extent they can. Our leaders are doing at the level they can do. So why should we complain?

  13. #13
    Senior PakWheeler Follow
    zia1288's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Lahore
    Age
    28
    Posts
    6,895
    Follows
    1
    Following
    4
    Mentioned
    117 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    will ELM 327 OBD2 scanner work with my car's ecu? it has p08 ecu
    Almost everyone in Pakistan is doing corruption to the extent they can. Our leaders are doing at the level they can do. So why should we complain?

  14. #14
    Senior PakWheeler Follow
    zia1288's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Lahore
    Age
    28
    Posts
    6,895
    Follows
    1
    Following
    4
    Mentioned
    117 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Quote Originally Posted by SpoonMotorSports View Post
    go to the electrician ask him to see if there are any CODES!
    after he checks and there are codes ask him what codes are they if he says map sensor or tps or any other sensor like that ask him to recheck the wiring double check the wiring and only then change the sensor
    if there are no codes! then probably you need to clean your plugs! and do reset your ecu by removing your battery terminals wait for 20seconds and reconnect!
    I did a little DIY, I removed the terminals and after a minute or two, reconnected the terminals. Started the car and the smoke was gone and car was back to normal. Thank you all for your help and specially @SpoonMotorSports
    Almost everyone in Pakistan is doing corruption to the extent they can. Our leaders are doing at the level they can do. So why should we complain?

  15. #15
    Senior PakWheeler Follow
    ashbal's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lahore
    Age
    22
    Posts
    2,067
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    Quote Originally Posted by zia1288 View Post
    I did a little DIY, I removed the terminals and after a minute or two, reconnected the terminals. Started the car and the smoke was gone and car was back to normal. Thank you all for your help and specially @SpoonMotorSports

    tried this thing but didnt worked for long....smoke started again after few days and the same bad average problem
    M @ c!v!c '95 L0v3&

  16. #16
    Senior PakWheeler Follow
    SpoonMotorSports's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Peshawar
    Posts
    1,493
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ashbal View Post
    tried this thing but didnt worked for long....smoke started again after few days and the same bad average problem
    bad ground!
    Honda Tuning Solutions
    03468152233

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •