Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: hel pplz low rpm isue civic 02 vti

  1. #1
    Senior PakWheeler Follow
    cyberjunk14's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Karachi
    Age
    71
    Posts
    1,057
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default help plz low rpm isue civic 02 vti

    car is 02 civic. Rpm goes low and car vibrates when u stop the car anywhere and then hit the race pedal. the car sudnly vibrates and rpm drops as if its going to turn of. but when u hit the pedal more it races up normaly and runs smoothly. Got thortle body cleaned + tapit seting + efi tuning + injector service + oil changed + plugs chekd (no error codes) hapens on both cng and petrol. idle sensor also cleand

    so its like

    - car standing still after braking = rpm fine n stable . dosent drop
    - when u hit pedal = rpm goes low car shakes as if its going to shut down and then sudenly its stable again when ur driving

    mechanic said " gari ka CARD japani dala hua hai . idle sahi nahi dayra and pulse sahi nai milra " :/ .

    help plz
    Bodykits: facebook.com/automotiveoptions - Define your vehicles true identity
    Perfumes n Glasses: http://www.facebook.com/sabkuch - Yaha sab kuch milta hia

  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    john0995's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Hari pur
    Posts
    1,532
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    same happend with my 00 civic. problem solved by throttle cleaning
    CoMmiNg SoOoOoOoOoOoOoOoOn

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    cyberjunk14's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Karachi
    Age
    71
    Posts
    1,057
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    i got it cleaned as well. mine is manual. still same issue
    Bodykits: facebook.com/automotiveoptions - Define your vehicles true identity
    Perfumes n Glasses: http://www.facebook.com/sabkuch - Yaha sab kuch milta hia

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    fastian04's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    1,272
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Thise probl3m mostly happens on cng.. r u having same problem with petrol

    Sent from my GT-N7100 using PakWheels Forums mobile app

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    cyberjunk14's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Karachi
    Age
    71
    Posts
    1,057
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    yes on both.
    i bot the car on petrol. i thot normal rpm issue hoga. then got cng installed. its still hapnin on both.
    when u pull it boosts up nicely. but after braking whnen u acelrate. it shakes.
    Bodykits: facebook.com/automotiveoptions - Define your vehicles true identity
    Perfumes n Glasses: http://www.facebook.com/sabkuch - Yaha sab kuch milta hia

  6. #6
    PakWheeler Follow
    sajidahmed's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Karachi
    Posts
    672
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    In my opinion idle rpm controller is faulty, if you run you vehicle mostly on cng then it dried the idle rpm controller it it respond very slowly while increasing rpm and as well while decreasing rpm. It is located behind the throtal body from old spare parts like shair shah you can get it it in around 1500
    can easily be replaced no computer needed.

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    cyberjunk14's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Karachi
    Age
    71
    Posts
    1,057
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    the idle sensor . i also got it serviced
    i was geting my ac serviced today. and the guy told me there is a burnt naked wire in the conection of the ECU card.
    the wire is red colored. may b thats whats causing the problem
    Bodykits: facebook.com/automotiveoptions - Define your vehicles true identity
    Perfumes n Glasses: http://www.facebook.com/sabkuch - Yaha sab kuch milta hia

  8. #8
    PakWheeler Follow
    irfan44's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Faisalabad
    Posts
    867
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    1st of all check the burnt wire & repair it. if the issue persist then i think its ur TPS. get it checked if its out of calibration. otherwise change it or change the throttle body.

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •