Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
Like Tree1Likes
  • 1 Post By huzaifa.haroon

Thread: Honda Civic electronics go dead

  1. #1
    PakWheeler Follow
    khanjiiii's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Rawalpindi
    Posts
    330
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Honda Civic electronics go dead

    Guys this is getting very annoying for me I need help! My car (oriel, 2003) needs a jump start even when Ive a new battery installed! Plus while driving, the electronics go dead, like wipers, headlights, odo meter, defogger, music system, etc etc. Any ideas what be causing this? I need help urgently coz its a huge hassle getting to and going back from work everyday!


  2. #2
    PakWheeler Follow
    judgevt's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Faisalabad
    Posts
    95
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Start by checking your battery earth and engine earth points.Give them a good clean and make sure they getting good contact and are secure...

  3. #3
    PakWheeler Follow
    atta1111's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    26
    Posts
    675
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    pm for more details

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    huzaifa.haroon's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Islamabad
    Posts
    5,001
    Follows
    10
    Following
    1
    Mentioned
    225 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    1
    Good Answers
    0

    Default

    Check if the generator is charging battery...

    Sent from my A900 using PW Forums mobile app
    Always respect your parents

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    afnan.bashir's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1,994
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ahmerkhan123 View Post
    Guys this is getting very annoying for me I need help! My car (oriel, 2003) needs a jump start even when Ive a new battery installed! Plus while driving, the electronics go dead, like wipers, headlights, odo meter, defogger, music system, etc etc. Any ideas what be causing this? I need help urgently coz its a huge hassle getting to and going back from work everyday!
    If generator is fine you should check for parasitic drain from battery terminals
    93 Accord CB7 (Sold) / 2005 CL7

  6. #6
    Senior PakWheeler Follow
    awais.9's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Islamabad
    Age
    69
    Posts
    11,927
    Follows
    5
    Following
    1
    Mentioned
    162 Post(s)
    Tagged
    15 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    check if there's carbon on battery plugs or if they're loose,also battery may not b charging properly

    Sent from my GT-I9500 using PW Forums mobile app

  7. #7
    PakWheeler Follow
    khanjiiii's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Rawalpindi
    Posts
    330
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Thank you all for the replies! I got the solution, started off by checking ground/earth, changed those cables, and well changed the generator too! Problem solved. Battery was brand new so that was out of question! Btw am selling my 03 Oriel too!

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •