Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: HighBeam wont turn off

  1. #1
    PakWheeler Follow
    hanzla's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Wah cantt
    Age
    27
    Posts
    70
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default HighBeam wont turn off

    The driver side high beam of my 2014 Civic wont turn off even after removing the key and turning the headlight switch to off position. The problem occurred after i washed my car yesterday. I never washed the engine bay. The left high beam works fine though.
    What can be the reason? Stuck relay? Faulty headlight switch?
    Car is still under warranty. So gonna pay a visit to service centre on monday.

    Click here for SOLUTION

  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    sjehsan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Lahore
    Age
    28
    Posts
    3,086
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    if the high beam is not turning off, even after removing the Key and you wanted to keep it Turned On till MONDAY!!! i dont think, its a good idea.

    Battery could be down, Headlight plastic or its wires can melt due to long use. better remove its fuse!!!
    Sent from my own Desktop Computer using my own Keyboard !!!

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    chinyoti's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Karachi
    Age
    27
    Posts
    11,956
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Problems Posted
    2
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    its just a wet fuse, either let it dry over night or consult any electrician.
    Get over the fact that Xli lacks power windows, Its an Xli because it lacks thoose features or else it would be a Gli or an Altis if had all the goodies.

  4. #4
    PakWheeler Follow
    ch_ahmed's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Islamabad
    Posts
    214
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    short wiring ....better to remove battery stay over night next day check it if it is ok or not consult for warranty.......and do not tell them you wash the car

  5. #5
    PakWheeler Follow
    hanzla's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Wah cantt
    Age
    27
    Posts
    70
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Yes i did remove the fuse that instant.. left it for whole night even whole day.. no luck.

  6. #6
    PakWheeler Follow
    ch_ahmed's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Islamabad
    Posts
    214
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    short wiring one beam getting current+ from somewhere

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    hornblower's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    1,746
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Relay defective ...... Got same problem in my civic last week .... Washed the car same as u .... Asked here on pw and someone suggested to check relays .... One relay was fried ..... Changed both relays ..... 180 for 2 relays and problem solved. But those relays were not in fuse box .... They were near headlights wrapped in plastic .... Hope this helps

  8. #8
    PakWheeler Follow
    hanzla's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Wah cantt
    Age
    27
    Posts
    70
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by hornblower View Post
    But those relays were not in fuse box .... They were near headlights wrapped in plastic ....
    Thanks.. Is that the relay location for the 9th gen?

  9. #9
    Senior PakWheeler Follow
    hornblower's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    1,746
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Open hood ..... Check behind ur right head lamp .... If not there then check left side ..... There must be some relays connected to head lamps ..... Silver cylindrical shape denso ones ..... If not then take it to a good electrician ..... Plz change both relays for lights , even if one is fine

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •