Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 12 of 12

Thread: Xli doesnt start

  1. #1
    PakWheeler Follow
    khashraf's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Islamabad
    Age
    41
    Posts
    664
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Thumbs down Xli doesnt start

    I have Xli 2004. For past some months when the car is stopped and engine is off, it doesnt start. The battery connectors have to be removed for 3-5 mins and placed again to reset the ECU and then it starts.

    Any suggestions/remedies much appreciated.

    -

  2. #2
    PakWheeler Follow
    cloud100's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    927
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    ur query is not clear bro what are u trying to ask?

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    autophile's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Islamabad
    Posts
    13,574
    Follows
    20
    Following
    6
    Mentioned
    405 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Does check engine light comes on?
    Does car has CNG?
    Be polite on the road. Always give way to others, particularly ambulances and pedestrians.

  4. #4
    PakWheeler Follow
    khashraf's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Islamabad
    Age
    41
    Posts
    664
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    No engine light comes on... Car has CNG for sure.

    At the time of startup, it appears that battery has died out as all speedo lights disappear in 2 seconds... It doesnt happen on every startup... but u can say once a month atleast.
    -

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    irfan_ali's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Lahore
    Age
    26
    Posts
    1,041
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    battery problem... weak batteries have tendency to do so when they are hot. even if u wont unplug the wires the car will start in 5-10 mins.
    -

  6. #6
    Senior PakWheeler Follow
    argtr65's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Age
    51
    Posts
    1,645
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    It is not the problem of ecu,it may be happened due to loose or corroded battery terminals.
    Never loose hope in life,every step gives u something.

  7. #7
    PakWheeler Follow
    Khan_Saab's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Peshawar
    Age
    24
    Posts
    331
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    nothing is wrong with ur ECU, only ur Battery terminals r lose or they have rust on them, ECU needs no fingering, check ur battery as well

  8. #8
    PakWheeler Follow
    cloud100's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    927
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    better to replace the battery and the terminals and keep the car running and it'l solve out the bugs,ecu is all well.

  9. #9
    Senior PakWheeler Follow
    Porsche_Maker's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    6,388
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Please pour some water on the terminals
    Life is a chain of moment of enjoyment and Obedience to Allah, not only about survival

  10. #10
    Senior PakWheeler Follow
    qwertypoiu's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Lahore
    Posts
    29,130
    Follows
    2
    Following
    1
    Mentioned
    153 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    1
    Good Answers
    1

    Default

    1.Weak battery
    2. start car for some time on weekly basis so the battery keeps living
    RIP

  11. #11
    PakWheeler Follow
    khashraf's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Islamabad
    Age
    41
    Posts
    664
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I have gotten the terminals cleaned and some copper wire inserted between the terminal connections so to avoid any loose joints... lets hope this works ...

    thanks bros
    -

  12. #12
    PakWheeler Follow
    khashraf's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Islamabad
    Age
    41
    Posts
    664
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    As I havent encountered the problem again, it clearly shows loose terminals as many of you suggested... Seems problem is resolved.

    Thanks bros for input and help
    -

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •