Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 81 to 100 of 118
Like Tree1Likes

Thread: Toyota corolla gli 2010

  1. #1
    PakWheeler Follow
    zealot's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Karachi
    Posts
    56
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Unhappy Toyota corolla gli 2010

    Assalam u Alaikum ... I have got a corolla gli 2010 .. The drive is not good .. i also own a honda city 2002 and it drives better than the new toyota .. the fact of the matter is this that when you engage the corolla in a gear and even slowly leave the clutch just as the car is about to set in motion the rpm drops from 1000 to less than 500 which as a result ends in giving the car extra race and a lot of noise .. this makes the ride very uncomfortable as every time you engage the car in a gear after stopping the motion completely breaks and while reengaging in gear the rpm drops instead of incresing ... Is there any way to solve this bcz when i took the car to the corolla ppl they said that this model has an electronic sensor throttle and this is the way this car is supposed to drive ... ? ... :O ..
    Can somebody plz help me out ... ? .. Thanks


  2. #81
    PakWheeler Follow
    rizi_85's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lahore
    Age
    31
    Posts
    665
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I also sent an email to Toyota Indus Motors and stated the problem. They forwarded my email to Toyota Walton Motors Lahore and an appointment was arranged about which I mentioned in my previous posts.

    First a mechanic came and tried to diagnose the problem. I told him the RPM drops whenever an electronic equipment is ON while moving. He tried to reproduce the problem on the standing vehicle. Whenever any electric equipment was switched the RPM dropped. He said its normal and showed me a brand new ready to deliver GLi. I told him that I understand this behavior while the car is standing but I am talking about the moving car.

    Then another foreman came and did a road test. He said the RPM should not drop so much. He said throttle body needs to be serviced or someone have alter the settings. I told him you can check the service history, the car is only 10,000 km driven and it always came to Toyota Walton Motors for maintenance. And I am not going to pay for the service. then they clean the TB without removing. But the problem is still there.

    I think these dealership will not do anything about it. A member mentioned in his posts that the battery can be the main culprit and he seems to be logical. I am planning to change the battery to a bigger one.

    I think if any member has a bigger battery (55AH to 65AH) in his other car, he can test it right away by putting the bigger battery. I think this problem can be solved this way.

    Please let us know if anyone has tried bigger battery.

    thanks,

  3. #82
    PakWheeler Follow
    hassanj's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    22
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    any solution provided by toyota indus??

  4. #83
    PakWheeler Follow
    zealot's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Karachi
    Posts
    56
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    hello .. ..
    toyota indus has not responded to my email whereas the toyota southern motors did and they invited me to come to there showroom to get my car checked . The problem is this that nowadays i am a little busy and cannot manage time to go to them.So its going to take some time before i go there to get my car checked.

    Plus has anybody changed the battery and checked .. ?

  5. #84
    jz
    jz is offline
    Senior PakWheeler Follow
    jz's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Lahore
    Age
    2
    Posts
    26,106
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    185 Post(s)
    Tagged
    12 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    this isnt due to the battery,im using 65Ah ,stock is 45Ah,even i have the same problem,but after adding groud wires to my car,this problem got solved dont know if it works for u guys or not
    www.facebook.com/performancepartslahore

  6. #85
    PakWheeler Follow
    hassanj's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    22
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @JZ
    Ground wires are'nt already there?

    Thanks

  7. #86
    PakWheeler Follow
    rizi_85's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lahore
    Age
    31
    Posts
    665
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by hassanj View Post
    @JZ
    Ground wires are'nt already there?

    Thanks
    He is talking about additional ground wires. You can search on internet or pakwheels about grounding kits etc. In stock setup, body of car acts like ground as -ve terminal of battery is connected to the chassis. The wires are added later on from -ve terminal of battery to various points.

    I hope this answers your question.

    thanks,

  8. #87
    PakWheeler Follow
    zealot's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Karachi
    Posts
    56
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    So does adding additional ground wires solve the problem ... ? .. Bcz dosent that provide earth to discharge the excess electrons ... ? .. how can that have any connection with the rpm .. ?

    Thanks ..

  9. #88
    PakWheeler Follow
    vaux's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Lahore
    Age
    33
    Posts
    327
    Follows
    0
    Following
    1
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by rizi_85 View Post
    I also sent an email to Toyota Indus Motors and stated the problem. They forwarded my email to Toyota Walton Motors Lahore and an appointment was arranged about which I mentioned in my previous posts.

    First a mechanic came and tried to diagnose the problem. I told him the RPM drops whenever an electronic equipment is ON while moving. He tried to reproduce the problem on the standing vehicle. Whenever any electric equipment was switched the RPM dropped. He said its normal and showed me a brand new ready to deliver GLi. I told him that I understand this behavior while the car is standing but I am talking about the moving car.

    Then another foreman came and did a road test. He said the RPM should not drop so much. He said throttle body needs to be serviced or someone have alter the settings. I told him you can check the service history, the car is only 10,000 km driven and it always came to Toyota Walton Motors for maintenance. And I am not going to pay for the service. then they clean the TB without removing. But the problem is still there.

    I think these dealership will not do anything about it. A member mentioned in his posts that the battery can be the main culprit and he seems to be logical. I am planning to change the battery to a bigger one.

    I think if any member has a bigger battery (55AH to 65AH) in his other car, he can test it right away by putting the bigger battery. I think this problem can be solved this way.

    Please let us know if anyone has tried bigger battery.

    thanks,
    BINGO! This is JUST the problem I have been fighting with since quite some time and had been thinking that probably its the CNG kit that i got installed after market as the culprit! but interestingly my car shows the rpm dropping behaviour on petrol too! and this came not before 15000 to 16000 Km of my car's milage.

    I recently got a new battery installed in my car and trust me guys, not difference.

    I went to toyota Ravi just recently. They cleaned by throttle body, but the problem persists. I will be desperately waiting to see the solution coming from some champ here on PW. cheers!

    ps: attaching a few pics for your interest.Toyota corolla gli 2010 -196688

    Toyota corolla gli 2010 -196689

    Toyota corolla gli 2010 -196690

    Toyota corolla gli 2010 -196691

    Toyota corolla gli 2010 -196692

  10. #89
    Senior PakWheeler Follow
    hondaFanatic's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Lahore
    Age
    26
    Posts
    2,041
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    mmm, guys i recently drove a friends 10 gli with a simota intake. When he drives, the car shows this problem however when i drove it, i gave it slightly extra gas and left the clutch slowly. The rpm didnt drop. I think it has something to do with the clutch adjustment. Anybody thought of that?
    Powered by Honda..R18 Boys

  11. #90
    PakWheeler Follow
    automaster's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Karachi
    Posts
    185
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by vaux View Post
    BINGO! This is JUST the problem I have been fighting with since quite some time and had been thinking that probably its the CNG kit that i got installed after market as the culprit! but interestingly my car shows the rpm dropping behaviour on petrol too! and this came not before 15000 to 16000 Km of my car's milage.

    I recently got a new battery installed in my car and trust me guys, not difference.

    I went to toyota Ravi just recently. They cleaned by throttle body, but the problem persists. I will be desperately waiting to see the solution coming from some champ here on PW. cheers!

    ps: attaching a few pics for your interest.Toyota corolla gli 2010 - 196688

    Toyota corolla gli 2010 - 196689

    Toyota corolla gli 2010 - 196690

    Toyota corolla gli 2010 - 196691

    Toyota corolla gli 2010 - 196692
    https://www.pakwheels.com/forums/cng...e-type-vhicles
    Try to change what you can't accept & try to accept what you can't change

  12. #91
    Senior PakWheeler Follow
    qwertypoiu's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Lahore
    Posts
    29,136
    Follows
    2
    Following
    1
    Mentioned
    153 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    1
    Good Answers
    1

    Default

    Quote Originally Posted by jz View Post
    this isnt due to the battery,im using 65Ah ,stock is 45Ah,even i have the same problem,but after adding groud wires to my car,this problem got solved dont know if it works for u guys or not
    you have old model and your new batter is for your amps and stuff
    RIP

  13. #92
    Senior PakWheeler Follow
    qwertypoiu's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Lahore
    Posts
    29,136
    Follows
    2
    Following
    1
    Mentioned
    153 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    1
    Good Answers
    1

    Default

    Quote Originally Posted by rizi_85 View Post
    I registered my complaint earlier. While road test the foreman said that get the throttle body cleaned. I asked for the cost he told its around PKR 1800 to 2000. So I told him that I want to fix this issue under warranty I don't care if they clean the throttle body, change the battery or do some thing else. Then he said that they will not charge anything for cleaning.

    Did your car feel better after cleaning of throttle body?

    thanks
    Garden motors does throttle body service for 1200
    RIP

  14. #93
    PakWheeler Follow
    rizi_85's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lahore
    Age
    31
    Posts
    665
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by qwertypoiu View Post
    Garden motors does throttle body service for 1200
    Yes later on I came to know that TB service charges are 1200/- .

    The RPM drop issue when the car starts moving is normal. Either you have to press the accelerator a little bit more before releasing the clutch. or keep on increasing the race while releasing the clutch.

    RPM drop issue during the night time driving when clutch is pressed to shift the gear down is still a mystery for me.

  15. #94
    Senior PakWheeler Follow
    chinyoti's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Karachi
    Age
    27
    Posts
    11,956
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Problems Posted
    2
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    Ive got a different issue, Why is it that the Corolla 1.3 Vvti, does knocking??

    Is it bad fuel quality, or the small underpowered engine?
    Get over the fact that Xli lacks power windows, Its an Xli because it lacks thoose features or else it would be a Gli or an Altis if had all the goodies.

  16. #95
    Senior PakWheeler Follow
    murtaza_murti's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Karachi
    Age
    23
    Posts
    10,354
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by chinyoti View Post
    Ive got a different issue, Why is it that the Corolla 1.3 Vvti, does knocking??

    Is it bad fuel quality, or the small underpowered engine?
    It's because of the bad fuel we get, try to fill up Hi-Octane as much as possible. You will see the difference then.
    - '06 Toyota Belta 1.0L X - '68 VW Beetle 1300 DP - '89 Nissan B12 E16

  17. #96
    Senior PakWheeler Follow
    Faisal_RX8's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Rawalpindi
    Age
    31
    Posts
    1,098
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by chinyoti View Post
    Ive got a different issue, Why is it that the Corolla 1.3 Vvti, does knocking??

    Is it bad fuel quality, or the small underpowered engine?
    i think its bad fuel quality.
    " Hope for the best & Prepare for the worst. "

  18. #97
    PakWheeler Follow
    khuziz's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Other
    Posts
    247
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by osk89 View Post
    hi guys can you tell me whether altis has this problem or not because we are about to buy it and after paying that much money if you are still not satisfied then i think we should go for civic. plz reply soon
    +1; i am also keen to know does this problem exist in Altis M/T? I have 1.7 mil budget and thinking to buy Altis M/T

  19. #98
    PakWheeler Follow
    rizi_85's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lahore
    Age
    31
    Posts
    665
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by khuziz View Post
    +1; i am also keen to know does this problem exist in Altis M/T? I have 1.7 mil budget and thinking to buy Altis M/T
    This is not a serious issue at all if the car does not stalls. As you know, XLi/GLi and Altis are coming with electronic throttle so this may be the issue.

    The problem most people face is that the throttle response of new corolla is a little bit different then other cars. You will get used to it after driving it a little bit.

    This problem does not create any problem if you adapt yourself to it. I will try a solution in near future and will let you know if it will be successful.

  20. #99
    PakWheeler Follow
    Subzwari's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Islamabad
    Age
    36
    Posts
    415
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    my car, GLi 2010, drives alot better now. A major change was felt after these two events:

    1) the oil replacement. poured Havoline Formula 10W30 at around 2600kms.
    2) next day after oil change, it made a round trip to lahore.

    the vehicle feels lighter and more responsive. it is now 4200 done. i am planning to pour TGMO 5W30 on its first 5000kms service.

  21. #100
    PakWheeler Follow
    rizi_85's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Lahore
    Age
    31
    Posts
    665
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Well I also noticed a little bit improvement. My car also went for a long trip around 650 km. The drop is still there but not like before. I am still thinking what can be the reason.

+ Reply to Thread
Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •