Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 21 to 40 of 58
Like Tree13Likes

Thread: Toyota Corolla GLi 09 AC problem

  1. #1
    PakWheeler Follow
    rehanalvi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    153
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Toyota Corolla GLi 09 AC problem

    Hi guys ..

    Was out shopping today at COSMO, Jinnah Park. Begum was inside and I was sitting the kids in the car. AC was on and I was just driving around in the compound to keep the cabin chilled.

    Then, all of a sudden, a strange slight noise started coming from the engine and when I revved up, it would increase. I checked it up and found that it was the AC (sound vanished with AC turned off)
    The car was feeling a bit more heavy on the accelerator but cooling was perfect.

    So, took it to Toyota GT.

    Diagnosis:

    Complete AC system fouled up. Carbon in cooling lines.

    Remedy:

    Change everything. Estimate, 60-70k (plus the cardiologist's fee ... :s)

    Then I took the car to a local Ustaad (ex Toyota AC technician) ..

    Diagnosis:

    There can't be carbon in the cooling lines coz if there's even a tiny bit, the AC will not work due to some blocked nozzle or sumfin.

    There's a little noise coming from the compressor which is the same as the one that comes in Vitz

    Remedy:

    Enjoy the ride for now. Meanwhile, look for a Kabuli compressor and swap as these compressors can't be repaired. Rest is all fine.



    So, really confused ... Help required from my fellow pakwheelers ..


  2. #21
    PakWheeler Follow
    rehanalvi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    153
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Hmmmm .... So what to do then?

    Cooling is fine but the RPMs drop to 600 n return to 900+ with AC on when clutch is depressed .....

    W/o AC, all seems fine

  3. #22
    PakWheeler Follow
    rehanalvi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    153
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    The AC compressor is Denso AC Compressor (SCSA06C-447220-6365)

    I don't know which was the old one ..

  4. #23
    PakWheeler Follow
    rehanalvi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    153
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Had a chat with many Corolla owners these past days. Three guys had got their ACs replaced under warranty due to a dead compressor.

    Is this chronic with Corollas or just coincidence?

    Attention all Corolla owners ....

  5. #24
    Senior PakWheeler Follow
    Xulfiqar's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Other
    Age
    38
    Posts
    24,402
    Follows
    131
    Following
    0
    Mentioned
    3990 Post(s)
    Tagged
    94 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    0
    Good Answers
    6

    Default

    did toyota forget to put oil in the units?
    ZRS - Zulfiqar Racing Systems ..... - professionals at work - at crackwheels.com

  6. #25
    Senior PakWheeler Follow
    qwertypoiu's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Lahore
    Posts
    29,136
    Follows
    2
    Following
    1
    Mentioned
    153 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    1
    Good Answers
    1

    Default

    Quote Originally Posted by rehanalvi View Post
    Hmmmm .... So what to do then?

    Cooling is fine but the RPMs drop to 600 n return to 900+ with AC on when clutch is depressed .....

    W/o AC, all seems fine
    i know a member he had the same problem. getting the throttle body service from toyota solved his problem
    RIP

  7. #26
    Senior PakWheeler Follow
    tayyabbaig's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Oslo
    Age
    34
    Posts
    2,706
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by qwertypoiu View Post
    i know a member he had the same problem. getting the throttle body service from toyota solved his problem
    Not a solution in this case.

  8. #27
    PakWheeler Follow
    rehanalvi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    153
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Xulfiqar View Post
    did toyota forget to put oil in the units?
    I think you should keep your thoughts to yourself if all you have to offer is sarcasm ...

    Otherwise, most welcome

  9. #28
    Senior PakWheeler Follow
    Xulfiqar's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Other
    Age
    38
    Posts
    24,402
    Follows
    131
    Following
    0
    Mentioned
    3990 Post(s)
    Tagged
    94 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    0
    Good Answers
    6

    Default

    do you hold any stake in toyota that you are taking this as sarcasm? Its not new, manufacturers do make mistakes and really screwed up ones too.
    ZRS - Zulfiqar Racing Systems ..... - professionals at work - at crackwheels.com

  10. #29
    PakWheeler Follow
    rehanalvi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    153
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Xulfiqar View Post
    do you hold any stake in toyota that you are taking this as sarcasm? Its not new, manufacturers do make mistakes and really screwed up ones too.
    So, are you implying that Toyota DID forget to put oil in these units???

    Or was it just a foolish statement?

    Please stop with the conceit on having knowledge and share your wisdom with us for our benefit. Otherwise, please stay away ...

    Ty nd peace out

  11. #30
    Senior PakWheeler Follow
    ussi's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Hyderabad
    Age
    27
    Posts
    3,159
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by rehanalvi View Post
    So, are you implying that Toyota DID forget to put oil in these units???

    Or was it just a foolish statement?

    Please stop with the conceit on having knowledge and share your wisdom with us for our benefit. Otherwise, please stay away ...

    Ty nd peace out
    Bro he is XULFI bhai THE GREAT, he know evithing that u dont know

    Sent from my MT11i
    Ministry of MAFIA!

  12. #31
    PakWheeler Follow
    rehanalvi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    153
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Tou fine naa .. Zulfiqar Bhai the great ke knowledge ko salaaam ...

    Guide Karen na .. Sariyaan tou na marein

  13. #32
    Senior PakWheeler Follow
    Xulfiqar's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Other
    Age
    38
    Posts
    24,402
    Follows
    131
    Following
    0
    Mentioned
    3990 Post(s)
    Tagged
    94 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    0
    Good Answers
    6

    Default

    Quote Originally Posted by rehanalvi View Post
    So, are you implying that Toyota DID forget to put oil in these units???Or was it just a foolish statement?Please stop with the conceit on having knowledge and share your wisdom with us for our benefit. Otherwise, please stay away ...Ty nd peace out
    Yes Toyota may have forgot to put the full quantity of oil required - its called a mistake - thats why the concept of "recall" is implemented, If you look into "fault remedies" booklet given to dealerships, it does contain such items. I have a copy of the old W124 mercedes benz. It states in a paragraph that certain models on the assembly line have wrong wiring placement of the low washer and low coolant lights - rectify when the car comes in for service.Its not new - and if you are SO IN LOVE with the Holy piousness of Toyota that they cannot make a mistake - take off the rosy glasses. As the Pakistani corolla is being built with Pakistani sourced A/C units - its faults cannot be linked to international recalls for A/C units.The correct way of knowing the oil information would be the manufacturer itself, linking back to their suppliers. Correct diagnosis on a personal level can be done by dismantling the A/C unit when correctly working - draining the oil from every part and measuring the quantity.
    ZRS - Zulfiqar Racing Systems ..... - professionals at work - at crackwheels.com

  14. #33
    Senior PakWheeler Follow
    AkbarGr8's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Karachi
    Age
    32
    Posts
    5,972
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by rehanalvi View Post
    So, are you implying that Toyota DID forget to put oil in these units???

    Or was it just a foolish statement?

    Please stop with the conceit on having knowledge and share your wisdom with us for our benefit. Otherwise, please stay away ...

    Ty nd peace out
    Show some respect to Zulfiqar bhai, unlike the baboon of an AC mechanic that you have, he really knows what he's talking about. Instead of showing your arrogant attitude, ask Zulfiqar bhai to further clarify himself. Seems you need to take the car to a specialised AC shop in your area (ask fellow members) to completely fix your problem.
    Bees waal 4 life

  15. #34
    Senior PakWheeler Follow
    Xulfiqar's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Other
    Age
    38
    Posts
    24,402
    Follows
    131
    Following
    0
    Mentioned
    3990 Post(s)
    Tagged
    94 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    0
    Good Answers
    6

    Default

    Quote Originally Posted by AkbarGr8 View Post
    Show some respect to Zulfiqar bhai, unlike the baboon of an AC mechanic that you have, he really knows what he's talking about. Instead of showing your arrogant attitude, ask Zulfiqar bhai to further clarify himself. Seems you need to take the car to a specialised AC shop in your area (ask fellow members) to completely fix your problem.
    naah - dont need to be lawyer here, I used to get a lot of such customers like this too - this effect was multiplied if their cars came from Germany. (according to them - HOW CAN YOU SAY THAT THEY MADE A MISTAKE) - when shown documentary evidence of it and that their "auction bought" car was never corrected when it was in its own country - you have to pay for it - because the local dealer will not help
    ZRS - Zulfiqar Racing Systems ..... - professionals at work - at crackwheels.com

  16. #35
    PakWheeler Follow
    rehanalvi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    153
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    The AC is working perfectly. It's you guys hot heads that need the cooling ...

    I don't own shares in Toyota, neither will I show any respect for someone who's so full of conceit. The buildup of my attitude can be judged from the flow of this thread ...

    Problem stands in abeyance ... If there's a better AC mechanic in Rawalpindi, please let me know ..

  17. #36
    Senior PakWheeler Follow
    Xulfiqar's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Other
    Age
    38
    Posts
    24,402
    Follows
    131
    Following
    0
    Mentioned
    3990 Post(s)
    Tagged
    94 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    0
    Good Answers
    6

    Default

    hmm - you seemed to have got offended by the "mistake" statement and then went about blowing it up too. Relax man - you have bought a commercially produced product and if it shows a pattern problem its not your problem its the manufacturers problem - and you should chew their heads on it.
    ZRS - Zulfiqar Racing Systems ..... - professionals at work - at crackwheels.com

  18. #37
    PakWheeler Follow
    rehanalvi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    153
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Yea cool

  19. #38
    PakWheeler Follow
    Spidy143's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Lahore
    Posts
    13
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Hello Friends I need some advice I have Toyota Corolla GLI 2007 model. The problem that I'm facing is when I switch ON the A/C Strange krick krick noise start coming from the engine and when I switch it off the noise ends. Also when the car is standing and RMP is below 1000 it affects the cooling as I press accelerator while standing it be chills the A/C air. And while driving the the A/C is working excellent. So the main issues are;
    1).Krick krick noise from the engine/compressor when switch ON A/C
    2).A/C performance goes down unless I press accelerate and increase RMA above 1000.

  20. #39
    PakWheeler Follow
    rehanalvi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    35
    Posts
    153
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I think Sir Xulfiqar can be of gr8 help ... Please contact him for expert advice

  21. #40
    Senior PakWheeler Follow
    Xulfiqar's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Other
    Age
    38
    Posts
    24,402
    Follows
    131
    Following
    0
    Mentioned
    3990 Post(s)
    Tagged
    94 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    0
    Good Answers
    6

    Default

    Quote Originally Posted by Spidy143 View Post
    Hello Friends I need some advice I have Toyota Corolla GLI 2007 model. The problem that I'm facing is when I switch ON the A/C Strange krick krick noise start coming from the engine and when I switch it off the noise ends. Also when the car is standing and RMP is below 1000 it affects the cooling as I press accelerator while standing it be chills the A/C air. And while driving the the A/C is working excellent. So the main issues are;1).Krick krick noise from the engine/compressor when switch ON A/C2).A/C performance goes down unless I press accelerate and increase RMA above 1000.
    Your compressor clutch is probably slipping, check air gap and also check the condition of its pressure plate, if its marked with grooves, install a new one with correct gap and properly burnish it (requires A/C cycling about 30 times in 20 minutes at 2000 rpm)
    ZRS - Zulfiqar Racing Systems ..... - professionals at work - at crackwheels.com

+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •