Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 12 of 12
Like Tree2Likes
  • 1 Post By saadz137
  • 1 Post By 5555

Thread: Corolla RPM Drop + Missing + Non-Smooth Acceleration

  1. #1
    PakWheeler Follow
    qasimmalik's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bhakkar
    Age
    26
    Posts
    183
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Unhappy Corolla RPM Drop + Missing + Non-Smooth Acceleration

    We have Gli 1.3 2011 ODO 85,000 kms, CNG installed. problem is the car drops rpm, does missing, and momentarily gives proper power other wise it feels like it is out of fuel. on CNG it is miserable even engine stop when u forget to pump the pedal on idling, but the surprising part is, if we remove the battery wires for 2-3 hours or leave it over night and reconnect the terminals, all signs of trouble are gone but it returns to same situation in a day or two

    Mechanic say it is fine mechanically and problems lies in some electronics, sensors or ECU. Can anybody else experienced this problem ?
    any solution ?
    may be the air intake is damaged hmm ?
    For want of modesty is want of sense.
    comsian.

  2. #2
    PakWheeler Follow
    qasimmalik's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bhakkar
    Age
    26
    Posts
    183
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Koi to reply krdo bhaii need urgent help

    Sent from my GT-I9300 using PW Forums mobile app
    For want of modesty is want of sense.
    comsian.

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    dms664's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Select City
    Age
    33
    Posts
    7,013
    Follows
    1
    Following
    1
    Mentioned
    90 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by qasimmalik View Post
    Koi to reply krdo bhaii need urgent help

    Sent from my GT-I9300 using PW Forums mobile app
    Change ur advancer/emulator

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
    My dear ALLAH when I loose hope, help me to remember that Your love is greater than my disappointment and Your plans for my life are better than my Dreams.

  4. #4
    PakWheeler Follow
    qasimmalik's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bhakkar
    Age
    26
    Posts
    183
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by dms664 View Post
    Change ur advancer/emulator

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
    Brother the problem exists ob petrol aswell :-( , do u think adv+emu are still responsible ?

    Sent from my GT-I9300 using PW Forums mobile app
    For want of modesty is want of sense.
    comsian.

  5. #5
    PakWheeler Follow
    saadz137's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    163
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by qasimmalik View Post
    Brother the problem exists ob petrol aswell :-( , do u think adv+emu are still responsible ?

    Sent from my GT-I9300 using PW Forums mobile app
    Get the injection test done of the fuel injectors of your car from any Toyota Dealer Ship. They have this special kind of instrument to verify the consumbtion from each injector.

    I had the similar problem in my corolla 2010, it felt like missing on petrol and CNG both, the average went really low and car dint seem to accelerate. Through the above test it was figured out that one of the injector was notw orking properly in the combusition test. I just got the Tappet adjusted from my mechanic. and its fine since then Alhamdullillah.

    btw this problem is v common in Corolla 2009+ models.

  6. #6
    Senior PakWheeler Follow
    drtanveerali's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Select City
    Age
    40
    Posts
    1,305
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    Problem is your fuel filter as the CNG installed vehicles do have stored petrol unused for many months this lead to DAMAR like substance built in fuel tank when that bad by product come in fuel line dueto faulty fuel filter it chokes the whole system.
    www.dr-tanveer.com

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    Xulfiqar's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Other
    Age
    38
    Posts
    24,400
    Follows
    131
    Following
    0
    Mentioned
    3988 Post(s)
    Tagged
    94 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    0
    Good Answers
    6

    Default

    Quote Originally Posted by saadz137 View Post
    Get the injection test done of the fuel injectors of your car from any Toyota Dealer Ship. They have this special kind of instrument to verify the consumbtion from each injector.

    I had the similar problem in my corolla 2010, it felt like missing on petrol and CNG both, the average went really low and car dint seem to accelerate. Through the above test it was figured out that one of the injector was notw orking properly in the combusition test. I just got the Tappet adjusted from my mechanic. and its fine since then Alhamdullillah.

    btw this problem is v common in Corolla 2009+ models.
    that test is still done with a grease pencil on piston type aircraft engines, I use a infrared thermometer, any cylinder that is colder than the others by about 100F or more is not getting fuel (verify that you have good compression first)
    ZRS - Zulfiqar Racing Systems ..... - professionals at work - at crackwheels.com

  8. #8
    PakWheeler Follow
    qasimmalik's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bhakkar
    Age
    26
    Posts
    183
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by drtanveerali View Post
    Problem is your fuel filter as the CNG installed vehicles do have stored petrol unused for many months this lead to DAMAR like substance built in fuel tank when that bad by product come in fuel line dueto faulty fuel filter it chokes the whole system.
    Brother if the culprit is fuel filter, then vehicle should perform normal on cng but it performs slightly bettr on petrol

    And the second thing that rmoving battery terminals for 2, 3 hours or over night resolves the issue temporarily but it kicks in aftr an hour or so, why is it so xulfiqar sahb ap hi kuch irshad ferma dain :-P

    Sent from my GT-I9300 using PW Forums mobile app
    For want of modesty is want of sense.
    comsian.

  9. #9
    PakWheeler Follow
    5555's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Lahore
    Age
    25
    Posts
    688
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    There could be a problem with intake manifold as its inner side break down due to cng

  10. #10
    PakWheeler Follow
    5555's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Lahore
    Age
    25
    Posts
    688
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Is there any sound from intake manifold?????

  11. #11
    PakWheeler Follow
    uetian805's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Rahimyar khan
    Age
    37
    Posts
    4
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Plz get service its throttle body frm some toyota dealership.

    Sent from my GT-N7100 using PW Forums mobile app

  12. #12
    PakWheeler Follow
    qaiser45's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Karachi
    Age
    34
    Posts
    18
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Change plugs, plugs coil, clean throttle body and put new air filter and enjoy the ride. If problem exist in CNG then check you advancer is working properly. Keep smiling

+ Reply to Thread

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •