Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 15 of 15
Like Tree1Likes
  • 1 Post By khaashkhaash

Thread: Cultus problem

  1. #1
    PakWheeler Follow
    firmsoft's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Karachi
    Age
    46
    Posts
    148
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Cultus problem

    Dear All,


    I am having problem with my CULTUS VXRi. We recently installed central locking in the car nearly 4-5 months back. However, since last month, i cannot start the car at first ignition. It gives a dead sound like "tik, tik" without any engine start and with time it started increasing. Till last week, the car was taking 6-8 ignition switches to start the car. Along with that, headlight was getting dim & and then normal during driving and the same was happening with AC as well.


    At first i thought it can be a problem with central locking, but disabling it didnt help either. Then i was thinking about charging the battery as it looked like a battery problem too. On saturday, the car ignition gave up and it was not starting at all, mechanic told me that its a battery problem so i got the battery charged and the problem looked to get restored. However, one day after that, i started having the same problem again.


    Can any one please guide me what can be the problem with the car??

  2. #2
    PakWheeler Follow
    adl01's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Karachi
    Age
    31
    Posts
    903
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    try changing the battery
    -

  3. #3
    Site Banned Follow
    khaashkhaash's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Peshawar
    Age
    26
    Posts
    71
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    BUY ANOTHER CAR..

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    Scorpion1983's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Islamabad
    Age
    33
    Posts
    1,018
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    First try with an other battery, either battry is the issue or eleltric wiring.
    Lucky guy.... Allah is the gratest.....Seat belt saves life...

  5. #5
    k
    k is offline
    PakWheeler Follow
    k's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    35
    Posts
    144
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @firm soft

    Disconnect the battery at night and then connect it in the morning and start the car.

    This will confirm that the problem is in the battery or there is some problem in wiring that is using up the charging of the battery.

    I hope this helps.

  6. #6
    PakWheeler Follow
    khyberian's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Karachi
    Age
    34
    Posts
    185
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @firmsoft, dear bro Check the battery terminals and wires for any loose connection or wearing, loose connection to the terminal causes the same thing u have mentioned above as loose wires makes a battery dead or weak. Check karo koi wire loose ya jali hui to nahi, battery se connected tamam wires thoroughly check karo. Thats it your problem lies there. (as far as i know )

  7. #7
    PakWheeler Follow
    firmsoft's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Karachi
    Age
    46
    Posts
    148
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    i have checked the battery terminal as well, they are fine and no loose connection. I am thinking to go to a mechanic for that as its really getting on my nerve!

    @k: how will disconnecting and connecting diagnose the battery problem? Please elaborate as i dont know about it

    Thanks

  8. #8
    PakWheeler Follow
    khyberian's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Karachi
    Age
    34
    Posts
    185
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    your dynamo/alternator may have got faulty, i think that is the reason ur batteryis not charging up properly. U better go to a mechanic and then see a doctor as its getting on ur nerves Leave every thing and rush to the mechanic now and then tell us what was causing this problem.

  9. #9
    Senior PakWheeler Follow
    scorpion80's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Karachi
    Age
    36
    Posts
    4,320
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    dear brother al efi car required around 3 secs to pull the petol


    get ur car tuned ..


    go to any good car electrician get ur battery checked ... he will also check the alternator...
    -

  10. #10
    PakWheeler Follow
    ahmad82pkn's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lahore
    Age
    34
    Posts
    401
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I guess ure car battery is week n at night ure security system eats up the battery. As suggested above disconnect battery at night when u come home or so and in morning connect again . Let's c if it makes any difference
    www.ShadiDaftar.com

  11. #11
    PakWheeler Follow
    talibnawaz's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Rawalpindi
    Age
    30
    Posts
    780
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @scorpion80..
    boi im using VXRi too..it takes a second to start up...27000 chal gai hai last tuning k baad...still koi ignition prob nai hai...

    @firmsoft
    it's ure battery man...get a new one!
    MOD EDIT

  12. #12
    PakWheeler Follow
    firmsoft's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Karachi
    Age
    46
    Posts
    148
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Took the car for service at 10,000 KM and told the supervisor about the problem. It was later identified that some wiring is not properly done from the company itself due to which the car was giving the mentioned problem. Got it resoved under warranty!

    But the situations really explains about the quality inspection of suzuki cars! .. they suck bad!

  13. #13
    Site Banned Follow
    FaiezCivic's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Babri banda
    Posts
    1,315
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Tell me wen u bought the previous battery. These things need to be replaced every 3-5 years.

  14. #14
    Senior PakWheeler Follow
    dr3vil's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    11,928
    Follows
    11
    Following
    0
    Mentioned
    201 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    another paksuzuki satisfied customer!
    Hanjiii Kaa Storeey Eehh !

  15. #15
    PakWheeler Follow
    firmsoft's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Karachi
    Age
    46
    Posts
    148
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @FaiezCivic: Doust its a 2008 November Model

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •