Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Strange sound of while starting Cultus Car

  1. #1
    PakWheeler Follow
    mahmad83's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lahore
    Age
    33
    Posts
    38
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Strange sound of while starting Cultus Car

    Dear Members,

    I need your suggestion to rectify following issue:
    I have cultus 2004. During startup and during off, there is some sound (like loose nuts or some loose joint) near brakes. I am not sure where it come from.

    I went to mechanic, he throughly checked, but could not find the root cause. He check the CNG pipes, silencer. Finally he told me voice is coming from Dashboard.

    Anyone can tell a good mechanic/electrician in Lahore.

    Thanks


  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    daniyalahmad's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Select City
    Posts
    8,435
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    There is a noise of loose timing belt which often comes at startup.
    This problem was common in carby cultus and margalla.
    How did your electrician figured that it has something to do with your electronics?
    Does this sound increases if you rev the engine?
    One of the most difficult things in the world is to know how to do something, and to watch without comment, somebody else do it incorrectly.

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    shahroz_23's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Toronto, Dubai
    Age
    27
    Posts
    1,268
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    does the sound go away after a bit ? if so then it may be the belts and u should probably use WD-40 on the belts

    it could also be the engine mounts....

  4. #4
    PakWheeler Follow
    hammadameen's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Karachi
    Age
    25
    Posts
    197
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    sir I think this is due to foundation of the engine
    may be foundation became soft or broke........:-)
    MY CAR IS MY ATTITUDE

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •