Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: cultus help

  1. #1
    PakWheeler Follow
    aryaan1's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Rawalpindi
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default cultus help


  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    capsat's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Select City
    Age
    10
    Posts
    12,596
    Follows
    31
    Following
    6
    Mentioned
    1017 Post(s)
    Tagged
    19 Thread(s)
    Problems Posted
    2
    Problems Solved
    5
    Best Answers
    3
    Good Answers
    6

    Default

    check the battery & check the generator wiring. also check for vacuum pipes connected to ignition system with load added to alternator a slight dip in RPM before rise to normal is noticed in many cars with faulty ground cable & bad / rusted generator wiring plug
    - www.crackwheels.com - A skilled Dictator is much more beneficial to Country......than a Democracy of Ignorant people

  3. #3
    PakWheeler Follow
    drag2win's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Islamabad
    Age
    27
    Posts
    152
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    get spl premium plug wires or any japanese plug wires n u`ll neva face dis prb hopefully , i ws also facing dis prb wid my khyber few months back but after installing spl premium quality plug wires bought from bilal ganj dey r is no drop in rpm =)

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    imranbhatti's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Lahore
    Age
    39
    Posts
    4,373
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    80 Post(s)
    Tagged
    11 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @aryaan1

    Ur cars Idle up system is not working. This system maintain the Idle RPM by slight increse in throtle position wen Elctrical load Like (Defoger, Radiator Fan, Heater Fan, or Head lights etc) are turned ON. Its mechaniism is almost same as the system which increases ur cars engine speed wen u turn On the air conditioner. Either the vacum pipe connected to this system are disconnected or u just need to play with adjustment screw.

    In worst scenario the Vacum Switching valve or Vacum Actuator cud be the culprit.
    Exploring Machines is my Passion...

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •