Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 49

Thread: cultus 2005 urgent help required.....

  1. #1
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default cultus 2005 urgent help required.....

    users.........owners........experts............plz post ur comments and advise......i have 2005 cultus its almost done 40,500km n it was going excellent 2 days ago......luk what happened now...when i start my car whn engine is cold the rpm directly goes to 2 then slightly 2.5 thn 3 thn slightltly more up......it does the same wheather on cng or petrol...
    When you Dream there are no Rules..

  2. #2
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    it all started 2 days ago...my car rpm while i was driving n started noticing was like somene is pulling the accelator cord like we do in manual choke.......starting was ok but while driving the rpm even went to 3 constantly.in cng n petrol both........i took it to local mechanic nearest n he did something with the screws where we have accelarator cord ends under bonnet..now it happens the temp guage goes up quite long like it used to.....n when i switch on the lights rpm goes to 1.5 otherwise its at 1 normal...now what is this condition..........
    When you Dream there are no Rules..

  3. #3
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    look ive just started the car after abt 5 hours the temp guage needle is below c. n picture
    cultus 2005 urgent help required -914426


    rpm direct up on 2.5
    When you Dream there are no Rules..

  4. #4
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    few moments latter.....
    cultus 2005 urgent help required -914427


    rpm uncle more up.itself
    When you Dream there are no Rules..

  5. #5
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    and it reached 3
    cultus 2005 urgent help required -914428

    this is like after 1.5 min n temp guage needle still below c..
    When you Dream there are no Rules..

  6. #6
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    after about 6 -7 min
    cultus 2005 urgent help required -914432


    the temp needle finaly reached just c. n rpm above 3
    When you Dream there are no Rules..

  7. #7
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    after pushing accelator pedal hard 4-5 times full pressed n released..thn rmp goes back to 1.5 lights on n at 1 lights off...................help me out guys im worried ..what has happened to my car......none of this ever happened bfr in 3 years 0 meter self kept car cultus 2005......
    cultus 2005 urgent help required -914438
    When you Dream there are no Rules..

  8. #8
    Senior PakWheeler Follow
    Porsche_Maker's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    6,388
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    what abt ur FAN Connection Direct or Automatic. RPM needs some adjustment i think ur Acc. wire is pulled extra by Mechanic.
    Life is a chain of moment of enjoyment and Obedience to Allah, not only about survival

  9. #9
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    any one encountered this kinda problem with cultus or any other car plz post ur comments n suggestions...........
    When you Dream there are no Rules..

  10. #10
    Senior PakWheeler Follow
    Vaqas1's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Islamabad
    Posts
    5,267
    Follows
    6
    Following
    1
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    Looks like a bad accelerator cable.
    Speed costs money, how fast can you afford to go.

  11. #11
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    that fan is auto bro.swithes on after the time just as it used to..nothing else is weird........but what is dis.is this radiotor gone wild..or temp gauge messing..or some electrical problem..pak wheelers help.........
    When you Dream there are no Rules..

  12. #12
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    after once doing all this why is the car running fyn on the road..after mechanic adjustment..car is behaving quite normal..but when started it does as i explained above..i dont think its the cable....
    When you Dream there are no Rules..

  13. #13
    Senior PakWheeler Follow
    scorpion80's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Karachi
    Age
    36
    Posts
    4,320
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    ohh yaaar same thing happen to me ...

    Auto choke jam hojata hay no need to worry about it ... i simply went to Polad and co. drop the car for reqular service and oil change ... i asked him this issue he did it with no charges... WD40 say saaf karta hay aur bas setting kar daita hay .... i asked him thats why i know ..
    -

  14. #14
    Senior PakWheeler Follow
    scorpion80's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Karachi
    Age
    36
    Posts
    4,320
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    pehlay check what i told u as i faced this problem in near future then check acc cable or RPM etc...

    this is not a issue i hope so just corrusion/dust in auto choke of ur car chill
    -

  15. #15
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    help me guyz i need u to sort out this problem........
    When you Dream there are no Rules..

  16. #16
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Porsche_Maker ,,Vaqas1,, thanks
    When you Dream there are no Rules..

  17. #17
    Senior PakWheeler Follow
    scorpion80's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Karachi
    Age
    36
    Posts
    4,320
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    send your car to any suzuki dealer for complete checkup / service / oil change as its already 3 year old it required checkup
    -

  18. #18
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    scorpion80 thanks.kindly elaborate a little..how wd40 was used where was it poured or used in engine parts..n after that was ur car back to normall. nn im in Rwp
    When you Dream there are no Rules..

  19. #19
    Senior PakWheeler Follow
    scorpion80's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Karachi
    Age
    36
    Posts
    4,320
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    ohh bhai dont pour wd40 in engine parts ... its just a spray ... auto choke is located just above carburator ...

    dont u do it for urself as u r not that technical
    kissi suzuki dealer ko visit karoo
    -

  20. #20
    PakWheeler Follow
    maddy12's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Rawalpindi
    Age
    27
    Posts
    300
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    3 n more rpm is tpp much yaar..n why does the temp guage needle doesnt go to its middle position even after so long..does ur rpm goes from abt 1 to 1.5 when switch on the lights......
    When you Dream there are no Rules..

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •