Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Mirza967

Thread: why my mira engine vibrates on Ac

  1. #1
    PakWheeler Follow
    gemini786's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Karachi
    Posts
    84
    Follows
    0
    Following
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    7
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default why my mira engine vibrates on Ac

    having problem in my mira 2006 model
    its perfectly running good Alhumdolilah but there is a problem whenever i stop the car on signals or anywhere in "D" mode but foot on breaks its engine keeps vibrating and when i turn off the Ac it becomes normal with no vibration,it vibrates in "P" mode as wellbut less then "D" mode with AC on.
    whats the issue? does it require the tuning? but who does such tuning? plz help me as Mechanics tu boohut lootely hane ...masla kuch hota hey batatey kuch orr hane.... plz help thanks all

  2. #2
    PakWheeler Follow
    Mirza967's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lahore
    Age
    23
    Posts
    242
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    1
    Good Answers
    1

    Default

    Quote Originally Posted by gemini786 View Post
    having problem in my mira 2006 model
    its perfectly running good Alhumdolilah but there is a problem whenever i stop the car on signals or anywhere in "D" mode but foot on breaks its engine keeps vibrating and when i turn off the Ac it becomes normal with no vibration,it vibrates in "P" mode as wellbut less then "D" mode with AC on.
    whats the issue? does it require the tuning? but who does such tuning? plz help me as Mechanics tu boohut lootely hane ...masla kuch hota hey batatey kuch orr hane.... plz help thanks all
    check engine mounts......

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    whiteangel's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Lahore
    Posts
    2,240
    Follows
    9
    Following
    2
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    1
    Good Answers
    1

    Default

    Community Votes: 1
    Seems like an idling problem. The idle speed should increase slightly with the AC on. If it is not increasing to compensate for the increased load, then you might have a blockage in the Idle air control valve (located on the throttle body). Opening it up and cleaning it usually solves the issue.
    Never argue with an idiot, they drag you down to their level and beat you with experience.

  4. #4
    PakWheeler Follow
    gemini786's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Karachi
    Posts
    84
    Follows
    0
    Following
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    7
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    thanks for ur reply bro,,, who can solve this issue AC waly or machanic ?

  5. #5
    PakWheeler Follow
    gemini786's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Karachi
    Posts
    84
    Follows
    0
    Following
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    7
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    whats engine mount bro???

  6. #6
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    Quote Originally Posted by gemini786 View Post
    whats engine mount bro???
    Foundation/foteeshan for local mechanics


    Sent from my iPhone using PW Forums
    Just Do It Your Self!!!!!

  7. #7
    PakWheeler Follow
    Mirza967's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Lahore
    Age
    23
    Posts
    242
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    1
    Good Answers
    1

    Default

    Quote Originally Posted by gemini786 View Post
    thanks for ur reply bro,,, who can solve this issue AC waly or machanic ?
    1st u check foundations i.e mount then go for any technical work because mechanics may ruin it if they do thraaattttllle baady servise.

  8. #8
    PakWheeler Follow
    gemini786's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Karachi
    Posts
    84
    Follows
    0
    Following
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    7
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default great

    Quote Originally Posted by Mirza967 View Post
    1st u check foundations i.e mount then go for any technical work because mechanics may ruin it if they do thraaattttllle baady servise.

    thanks soo much jazakALLAH everyone for very useful info...

  9. #9
    Senior PakWheeler Follow
    whiteangel's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Lahore
    Posts
    2,240
    Follows
    9
    Following
    2
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    1
    Good Answers
    1

    Default

    This is definitely not an engine mount problem. If it was, you would feel it even with the the AC off.
    Never argue with an idiot, they drag you down to their level and beat you with experience.

  10. #10
    PakWheeler Follow
    chusmankhalid's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Gujranwala
    Posts
    260
    Follows
    0
    Following
    3
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    my Alto's 660 when with A.C knocks on low speeds and tends to shut down with a jerk. without A.C its all perfect. Issue ?

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •