Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
Like Tree1Likes
  • 1 Post By arzaam.bhatti

Thread: Car not starting after 2 months

  1. #1
    PakWheeler Follow
    talhaj_shk's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Lahore
    Posts
    53
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Car not starting after 2 months

    Dear experts,

    Urgent help required. I own corolla grande 2015 model. The car is drive 7k only. 2 months back i had to leave Pakistan due to some official commitments and i parked my car covered at my cosuin's place. Unfortunately no one bothered to start it despite my frequent reminders. The car is secured by TPL insurance but last month the policy also got expired.

    Yesterday my dad tried to start the car but it dint. The car was taking proper self but not starting. I checked with tracker company if the blocked the car but they say they havent. What should i do now? What could be the prb? i want to move my car from my cousins place.


  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    arzaam.bhatti's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Lahore
    Age
    20
    Posts
    2,469
    Follows
    6
    Following
    1
    Mentioned
    87 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    2
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    the battery would probably be low, check voltage using a volt meter or jump start it, see if the battery cables are corroded, it does have petrol in it right? nobody removed petrol in your absense? these are the only two things that can be wrong in a new car, even if the car takes self doesnt mean the battery is good, so check battery and especially terminals if they are clean and properly tight.
    If everything is coming your way, you're in the wrong lane!

  3. #3
    PakWheeler Follow
    sardarmk's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    16
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Definately battery drained problem. You can check by switching on the lights, if no or low lights. Battery is drained. Then replace it. No serious problem for new car

    Sent from my SM-G935F using PW Forums mobile app

  4. #4
    PakWheeler Follow
    talhaj_shk's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Lahore
    Posts
    53
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by sardarmk View Post
    Definately battery drained problem. You can check by switching on the lights, if no or low lights. Battery is drained. Then replace it. No serious problem for new car

    Sent from my SM-G935F using PW Forums mobile app
    yes it seems battery prb..today ignition light is not turning ON just FAN is working

  5. #5
    PakWheeler Follow
    ahmed8ty9's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Lahore
    Posts
    53
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    jump start or dhakka start.

    suffered same problem after 1 month of same model being parked in home.

  6. #6
    PakWheeler Follow
    talhaj_shk's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Lahore
    Posts
    53
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ahmed8ty9 View Post
    jump start or dhakka start.

    suffered same problem after 1 month of same model being parked in home.
    jump start is the only option as i think dhaka start does not work in A/T cars

  7. #7
    PakWheeler Follow
    sardarmk's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    16
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Only jump start will work due to A/T

    Sent from my SM-G935F using PW Forums mobile app

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •