Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: urgent help needed !!please

  1. #1
    PakWheeler Follow
    boris123's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    53
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default urgent help needed !!please

    i have cg125 2016 model euro 2 whenever i accelerate my bike to high rpms it is doing misfire like plump plump and sometime like thus thus sound. while deaccelerating i dont know what is the cause but while accelerating it does not misfire like on 8rpms if i decrease throttle it will misfire dont know what it is can please some one help me about what to do?its 1600km driven ..its a new bike it should not show this behaviour.

  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    Hassan1991's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Lahore
    Age
    20
    Posts
    2,260
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Bike backfires while deacceletaring ??
    Did you adjust the mixture and what's the condition of the plug?

    Sent from my Z10 using PW Forums mobile app
    The first step towards knowledge is to know that WE are IGNORANT

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    bravo122's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Other
    Age
    22
    Posts
    1,730
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by boris123 View Post
    i have cg125 2016 model euro 2 whenever i accelerate my bike to high rpms it is doing misfire like plump plump and sometime like thus thus sound. while deaccelerating i dont know what is the cause but while accelerating it does not misfire like on 8rpms if i decrease throttle it will misfire dont know what it is can please some one help me about what to do?its 1600km driven ..its a new bike it should not show this behaviour.
    check fuel mixture and timing
    :a

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    bravo122's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Other
    Age
    22
    Posts
    1,730
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    and if there are no issues than most probably its the cdi unit or the plugs
    you bike will be under warranty just take it to a good 3s workshop
    :a

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    saboor73's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Karachi
    Posts
    10,544
    Follows
    25
    Following
    0
    Mentioned
    349 Post(s)
    Tagged
    14 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    6
    Best Answers
    2
    Good Answers
    25

    Default

    Either its due to overfueling or weak spark

  6. #6
    PakWheeler Follow
    boris123's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    53
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    yar plug thoora jala hoa he mechanic ko deikhia tha aus ne pta ne panei daal dia plug par sahid ais waja se hoa he?

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    Hassan1991's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Lahore
    Age
    20
    Posts
    2,260
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by boris123 View Post
    yar plug thoora jala hoa he mechanic ko deikhia tha aus ne pta ne panei daal dia plug par sahid ais waja se hoa he?
    Two reasons causes backfires
    1:bad plug or electronic system.
    2:lean mixture.
    Check both of these
    The first step towards knowledge is to know that WE are IGNORANT

  8. #8
    PakWheeler Follow
    hassantahir2's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Faisalabad
    Age
    22
    Posts
    812
    Follows
    0
    Following
    2
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Quote Originally Posted by Hassan1991 View Post
    Two reasons causes backfires
    1:bad plug or electronic system.
    2:lean mixture.
    Check both of these
    In CG its usually bad fuel mixture.. My problem was solved after fine tuning the carb.

    Sent from my D2502 using PW Forums mobile app
    Four wheels move the body
    Two wheels move the soul

  9. #9
    Senior PakWheeler Follow
    Hassan1991's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Lahore
    Age
    20
    Posts
    2,260
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by hassantahir2 View Post
    In CG its usually bad fuel mixture.. My problem was solved after fine tuning the carb.

    Sent from my D2502 using PW Forums mobile app
    Yep! Lean mixture....
    The first step towards knowledge is to know that WE are IGNORANT

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •