Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Honda 125 missing & back firing issue!

  1. #1
    PakWheeler Follow
    ftb7007's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Peshawar
    Posts
    45
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Honda 125 missing & back firing issue!

    Hi guys,

    Bought a honda 125 few months ago & recently after 1st tunning it has a weird issue, during high speed it has that missing issue plus while dropping the speed immediately the silencer back-fires... Changed the plug 2-3 times but no luck.

    Advise please what to do?

    Thanks in advance

  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    Hassan1991's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Lahore
    Age
    20
    Posts
    2,280
    Follows
    4
    Following
    0
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Check the wiring,rusted wiring causes backfires also re-adjust the mixture because lean mixture also cause backfires.

    Sent from my Z10 using PW Forums mobile app
    The first step towards knowledge is to know that WE are IGNORANT

  3. #3
    PakWheeler Follow
    krgemini's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Islamabad
    Posts
    763
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Get your carburetor jets checked, as per your statement the tuning guys must have disturbed the mixture settings due to which you are facing backfire issue.
    Regards,
    Kashif Rafiq

  4. #4
    PakWheeler Follow
    ftb7007's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Peshawar
    Posts
    45
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    So today a senior mechanic changed a switch type thing & told me to test it for a day and on my way back tested it to its maximum speed all the missing & backfiring is gone.
    Thanks to the uncle.

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •