Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 13 of 13

Thread: Santro Club missing on petrol

  1. #1
    PakWheeler Follow
    IHateRollas's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Karachi
    Posts
    475
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Santro Club missing on petrol

    Car in question is Hyundai Santro Club
    The car is running fine on CNG. On petrol, the RPM was going up and down in idle position and the car was not responsive at all. On CNG it was good. I showed it to mechanic, he said one of ur injector is not working so we have to change it. He changed 2 injectors but no use.. After the long hard work he was not able to diagnose the problem.. I came back home, pulled out my tool box and removed the throttle body and IACV and cleaned it thruoghly with carb cleaner. Put back all the things, started the car and the RPM problem was gone and the RPM was stable.. Now the problem which remains is the missing problem. Car is missing on petrol and there is a smell of urburnt petrol. What could be the problem ??? Need help...


  2. #2
    PakWheeler Follow
    IHateRollas's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Karachi
    Posts
    475
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    urgently help needed

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    argtr65's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Age
    51
    Posts
    1,645
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Check fuel pressure and also replace fuel filter it might be clogged.
    Never loose hope in life,every step gives u something.

  4. #4
    PakWheeler Follow
    IHateRollas's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Karachi
    Posts
    475
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Problem Solved !!!

  5. #5
    PakWheeler Follow
    MiniAkcent10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Faisalabad
    Age
    19
    Posts
    160
    Follows
    1
    Following
    1
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Bro,i had the same problem... i changed the fuel pump

  6. #6
    PakWheeler Follow
    m.yousaf789's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Lahore
    Posts
    33
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    bro i am facing the same problemm.. did u change the fuel pump or fuel filter,,
    is the fuel pump one which is fitted on the top of petrol tank underneath the back seat???
    in how much did u gt the fuel pump replaced??




    Quote Originally Posted by MiniAkcent10 View Post
    Bro,i had the same problem... i changed the fuel pump

  7. #7
    PakWheeler Follow
    m.yousaf789's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Lahore
    Posts
    33
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    nro guide me how the problem is solved???
    what did you do??
    m planning to change fueel filter and gettin feul injectors serviced..







    Quote Originally Posted by IHateRollas View Post
    Problem Solved !!!

  8. #8
    PakWheeler Follow
    m.yousaf789's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Lahore
    Posts
    33
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    suggestions bro??

  9. #9
    Senior PakWheeler Follow
    Xulfiqar's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Other
    Age
    38
    Posts
    24,400
    Follows
    131
    Following
    0
    Mentioned
    3988 Post(s)
    Tagged
    94 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    0
    Good Answers
    6

    Default

    if cylinders 2 and 3 are not firing on petrol then replace the cam sensor.
    ZRS - Zulfiqar Racing Systems ..... - professionals at work - at crackwheels.com

  10. #10
    PakWheeler Follow
    m.yousaf789's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Lahore
    Posts
    33
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Xulfiqar View Post
    if cylinders 2 and 3 are not firing on petrol then replace the cam sensor.
    please elaborate bro..

  11. #11
    Senior PakWheeler Follow
    Xulfiqar's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Other
    Age
    38
    Posts
    24,400
    Follows
    131
    Following
    0
    Mentioned
    3988 Post(s)
    Tagged
    94 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    0
    Good Answers
    6

    Default

    btw - did you connect an OBD scanner (not reader) to your car?
    ZRS - Zulfiqar Racing Systems ..... - professionals at work - at crackwheels.com

  12. #12
    PakWheeler Follow
    m.yousaf789's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Lahore
    Posts
    33
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Xulfiqar View Post
    btw - did you connect an OBD scanner (not reader) to your car?
    Yeah. The hyundai motors mechanic placed a device under the setring to scan the car for errors n there was none.


    Sent from my iPhone using PW Forums mobile app

  13. #13
    PakWheeler Follow
    MiniAkcent10's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Faisalabad
    Age
    19
    Posts
    160
    Follows
    1
    Following
    1
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by m.yousaf789 View Post
    bro i am facing the same problemm.. did u change the fuel pump or fuel filter,,
    is the fuel pump one which is fitted on the top of petrol tank underneath the back seat???
    in how much did u gt the fuel pump replaced??
    I changed the fuel pump.. it worked good for 2-3 months but after that im again having the same problem

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •