Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 12 of 12

Thread: Santro missing problem (Expert Help Plz)

  1. #1
    Senior PakWheeler Follow
    imrandahar's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sadiqabad
    Age
    34
    Posts
    1,174
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Santro missing problem (Expert Help Plz)

    i have santro cng 2001 wid distributorless engine its wid advancer emulator. my car making problem when its hot i mean after 15 or 20 minute car's missing (jhatka and pathaka) when drive upto 60 speed. in slow race its ok but pick is decreased , plz whats hppnd wid my car my mechanic told me tht scanned the car by computer. i live in interior sindh there is no computer mechanics i changed the plugs and plug wires set the tapets but stil its given problem
    ikd

  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    spectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    40
    Posts
    19,667
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    304 Post(s)
    Tagged
    24 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    you need to have a scan
    Keep a cool head and wear seatbelts!

  3. #3
    PakWheeler Follow
    PaulWalker's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Karachi
    Age
    26
    Posts
    27
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    go to your hyandai dealer they might know something.
    power sliding my life away while driving

  4. #4
    PakWheeler Follow
    blueanwar's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Age
    42
    Posts
    224
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    If you r facing this problem while driving on petrol then the fuel pump seems weak.

    If this is happening on gas then the advancer.

    If u r facing the problem on both the fuels then it seems that the coils have gone bad.

    There is no need to scan a car unless n untill a trouble code is generated n showed through MIL.

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    imrandahar's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sadiqabad
    Age
    34
    Posts
    1,174
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    any 1 else?
    ikd

  6. #6
    PakWheeler Follow
    blueanwar's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Age
    42
    Posts
    224
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    dahar sahab ap pehlay yeh cheezain check ker lain or inka result bhi post kerdain tou baki experienced members ko asani hogi apkey gari ka fault diaganose kernay may. Only idher suggestions laynay say apkey gari theek nai hogi.inko try bhi kerain or feedback bhi dain plz.
    Thanks

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    hash4u's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    38
    Posts
    24,380
    Follows
    18
    Following
    0
    Mentioned
    406 Post(s)
    Tagged
    13 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    3
    Good Answers
    13

    Default

    Agree with both replies of Blue......

    strange u r still driving the car with back firing and not trying the cures mentioned
    Life is short and very unpredictable just like a Quarter mile .....

  8. #8
    Senior PakWheeler Follow
    imrandahar's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sadiqabad
    Age
    34
    Posts
    1,174
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    gari waise sahi chalti hai but kabhi kabhi back firing shuru kar deti hai patakhy marti hai air filter bhi phut jata hai plugs aur wires bhi change kie hain plug gap bhi kam kia hai but koi faida nahi hua thori si garam hony k bad patakhy shuru kar deti hai aur plugs bhi black hojaty hain
    ikd

  9. #9
    Senior PakWheeler Follow
    imrandahar's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sadiqabad
    Age
    34
    Posts
    1,174
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    bhai aj me apni car tuning k lie legaya efi expert k pas usny tapets set kiye camsenser doosri gari k laga k dekh lie but kar phir bhi backfire karne lagi mechanic ne kaha hai k coil change karni hogi aur kabli coil 6000 ki mil rahi hai mene coil ka current check kia to bilkul sahi araha tha i dnt know kia masla hai coil me aur filter new dala tha wo bhi khatam kar dia gari ne back fire se
    Santro missing problem Expert Help Plz -889509


    Santro missing problem Expert Help Plz -889510
    ikd

  10. #10
    Senior PakWheeler Follow
    imrandahar's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sadiqabad
    Age
    34
    Posts
    1,174
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    i scaned my car the computer showing these codes wht does it means?


    1- P1501 vehicle speed sensor out of self test range

    2- P0501 vehicle speed sensor range/ performance

    3- P2003 no definition
    ikd

  11. #11
    Senior PakWheeler Follow
    imrandahar's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sadiqabad
    Age
    34
    Posts
    1,174
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    finally i solved my problem. the problem was crank sensor , i changed it now the car is ok
    ikd

  12. #12
    PakWheeler Follow
    Saeed73's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Other
    Posts
    524
    Follows
    1
    Following
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @Imrandahar
    U are great Person,1st Invent the problem and later on Solved ur own/by self.

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •