Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 17 of 17

Thread: suzuki Liana 2006 RXI

  1. #1
    PakWheeler Follow
    noman111's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Quetta
    Age
    44
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default suzuki Liana 2006 RXI

    Hello all


    I am maintaining liana. the car i was using on CNG non factory fitted. recently car started dropping RPM after sometime of running and when i put on the AC. with this problem I removed the CNG to overcome the problem as guided by mechanic. On petrol now it does not drop RPM,, only drop RPM when AC is on... secondly car does not have good pick and also gives petrol smell from silenser,,,, what can be the reason any one knows that thing has become headache for me

  2. #2
    PakWheeler Follow
    mumtazpims's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Islamabad
    Age
    44
    Posts
    56
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Dear, It happens after you install CNG because of emulator. i have a liana and whaty i do is that i turn ac off when idling. I swithc ac on when car is running.

  3. #3
    PakWheeler Follow
    noman111's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Quetta
    Age
    44
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    its ok that it drops RPM on AC (bearable) but why it drops RPM when AC OFF and after some time of running. why it gives petrol smell from silenser

  4. #4
    PakWheeler Follow
    noman111's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Quetta
    Age
    44
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Anyone please..... come ahead n guide me to get rid of this prob

  5. #5
    PakWheeler Follow
    ngen's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Islamabad
    Age
    38
    Posts
    166
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    there could be oil in your cng kit ... when you accelerate its fine .. but your car will never be stable at idle if you have oil in the cng kit or your cng tank.

    petrol smell means your air/fuel mixture is rich (too much petrol and not all of it is burnt ... i.e. wasting fuel) ... you need to get your engine tuned on petrol then make gas adjustments.

  6. #6
    PakWheeler Follow
    alamzaibshafi's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Islamabad
    Age
    5
    Posts
    168
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    go to suzuki workshop

  7. #7
    PakWheeler Follow
    ali5128438's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Islamabad
    Age
    24
    Posts
    428
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    no bro its gas setting is not correct

  8. #8
    PakWheeler Follow
    alwaysalive80's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Karachi
    Age
    36
    Posts
    48
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    check your O2 sensor wire connection point, may be having black carbon deposites. (Grey joint) did u washed your car?

    or else you need computerized tuning go to some good suzuki dealer. check mass air flow sensor condition. your car is not breathing properly, and chocking when getting extra load on idle.

  9. #9
    PakWheeler Follow
    iceman_kimi's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    32
    Posts
    560
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    First of all, change your mechanic who guided you to remove CNG to rid of this problem. You need good computerized tuning. Idle rpm, smell of petrol can be cured. Remove oil from CNG kit and tank. Also, how much drop in rpm do you observe? while idling and while running?

  10. #10
    Senior PakWheeler Follow
    Newton's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Age
    35
    Posts
    1,872
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    whts the mileage on ODO ? I also hav 2006 rxi cng no rpm drop problem even with ac on cng , get ur throttle body washed and get ur tappets adjusted (if mileage is more than 50k or around 50k). and do wht rest of the people hav guided u.


    Use only suzuki genuine air filter.

  11. #11
    PakWheeler Follow
    iceman_kimi's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Rawalpindi
    Age
    32
    Posts
    560
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I don't think mechanics bother with tappet adjustment of an EFI. I may be wrong of course. At least the enercon computer tuning guy didn't do any such adjustment for EFI cars when I was last there.

  12. #12
    Senior PakWheeler Follow
    Newton's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Age
    35
    Posts
    1,872
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Liana needs tappets adjustment after 50k kms, It has shim system so the tappet adjustment has to b done on Kharad Machine and it takes around 2 to 3 hours from suzuki it will cost u 3 to 4k and from direct kharad shop its a matter of 1k max. I got my liana's tappets adjusted @ 70k and trust me car felt brand new once again

  13. #13
    PakWheeler Follow
    noman111's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Quetta
    Age
    44
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @newton


    from which mechnanic you got your tappet adjested. name and location


    what mileage u get on petrol and cng....RS per km


    what is the location of O2 sensor?

  14. #14
    PakWheeler Follow
    noman111's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Quetta
    Age
    44
    Posts
    88
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @kimi


    on idling the RPM drops from 900 to 500 after some time of running....and some time engine off...


    the same drop in RPM when i put on AC

  15. #15
    PakWheeler Follow
    abdulkarim's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Islamabad
    Age
    34
    Posts
    483
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by noman111



    @kimi


    on idling the RPM drops from 900 to 500 after some time of running....and some time engine off...


    the same drop in RPM when i put on AC



    Noman i suspect one of your air pipes going or doming from throttle body is removed or not properly fitted. If your car is smelling petrol from silencer n burning loads of fuel then go n get it checked from a good mechanic. further.. when did you last had your car's throttle body serviced.. what your car is doing is called "hunting".. just get your throttle body checked right away..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway!

  16. #16
    PakWheeler Follow
    rainnn's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Lahore
    Age
    46
    Posts
    2
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Abdul kareem plz change ur cam position sensor u will got that from bilal gunaj

  17. #17
    PakWheeler Follow
    saifee's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Karachi
    Age
    36
    Posts
    8
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I have bought Liana RXI 2006 recently. Car is fine ALHUMDULILLAH and only 2 issues I found,
    1. A noise comes when I turned on ac.
    2. temp. is not mentioning In digital clock (on dash board) showing -- C,

    any body can guide about this?

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •