Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 20 of 20
Like Tree5Likes
  • 1 Post By s.saad.s.m
  • 1 Post By s.saad.s.m
  • 1 Post By ToxicDevil
  • 1 Post By s.saad.s.m
  • 1 Post By umartariq21

Thread: Check Engine light suddenly showing, Eco not working.

  1. #1
    PakWheeler Follow
    s.saad.s.m's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    11
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Exclamation Check Engine light suddenly showing, Eco not working.

    Hi there

    I recently purchased a Passo 2010. While driving lately, the engine check light showed up suddenly and the ECO is no longer showing on the dashscreen. What could have made this occur? I hadn't done any tuning etc yet but was thinking to get it done. I tried turning the ECO off and ON but it didn't change the light.

    Are there any recommended Electronics skilmen around in Tariq Road for Passo who can check it out and even make the car all tuned up. I even felt when i leave the race the car feels a bit pulled back, but after a while of driving like 10 mins it seems to be fine.

    Also can i drive the car till Saturday with the engine light showing or should i get it checked urgently?

    P.S: I am not an expert in cars

  2. #2
    PakWheeler Follow
    umartariq21's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Karachi
    Age
    31
    Posts
    42
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Bro get it inspected by computer scanner, this way you will get exact cause of this.

  3. #3
    PakWheeler Follow
    s.saad.s.m's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    11
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    I disconnected battery and connected it again the light dissapeard and eco was working. The checklight has started showing again. Will visit the scanner tomorow get in inspected

  4. #4
    PakWheeler Follow
    umartariq21's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Karachi
    Age
    31
    Posts
    42
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by s.saad.s.m View Post
    I disconnected battery and connected it again the light dissapeard and eco was working. The checklight has started showing again. Will visit the scanner tomorow get in inspected
    Do share your experience

    Sent from my HUAWEI LUA-U22 using PW Forums mobile app

  5. #5
    PakWheeler Follow
    rehmanahmed1's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    40
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by s.saad.s.m View Post
    Hi there

    I recently purchased a Passo 2010. While driving lately, the engine check light showed up suddenly and the ECO is no longer showing on the dashscreen. What could have made this occur? I hadn't done any tuning etc yet but was thinking to get it done. I tried turning the ECO off and ON but it didn't change the light.

    Are there any recommended Electronics skilmen around in Tariq Road for Passo who can check it out and even make the car all tuned up. I even felt when i leave the race the car feels a bit pulled back, but after a while of driving like 10 mins it seems to be fine.

    Also can i drive the car till Saturday with the engine light showing or should i get it checked urgently?

    P.S: I am not an expert in cars
    The same scene happened to me few months back. I got it scanned. The issue was of first catalytic converter. Git it cleaned and issue resolved. The error code was i think P420😉, if i remember correctly.

    Sent from my Lenovo P70-A using PW Forums mobile app

  6. #6
    PakWheeler Follow
    s.saad.s.m's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    11
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Hi there. So just got it inspected. The error code was of EGR. The scanner guy told me to show to an Electrician, probally a wire etc issue he says. Should i be worried?

    exhaust gas recirculation (EGR)

  7. #7
    PakWheeler Follow
    umartariq21's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Karachi
    Age
    31
    Posts
    42
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by s.saad.s.m View Post
    Hi there. So just got it inspected. The error code was of EGR. The scanner guy told me to show to an Electrician, probally a wire etc issue he says. Should i be worried?

    exhaust gas recirculation (EGR)
    It should be checked anyways. I suggest get it inspected by electrician.


    Sent from my iPhone using PW Forums

  8. #8
    Senior PakWheeler Follow
    ToxicDevil's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Lahore
    Posts
    1,317
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    13
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    3
    Good Answers
    0
    Please quote or tag me if you want me to reply as I dont check forums often.

  9. #9
    PakWheeler Follow
    s.saad.s.m's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    11
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Thank you for this, hope it isn't a big one. Will visit the electrician soon.

  10. #10
    Senior PakWheeler Follow
    umarmuslim's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Lahore
    Age
    26
    Posts
    2,759
    Follows
    10
    Following
    0
    Mentioned
    165 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    Quote Originally Posted by s.saad.s.m View Post
    Thank you for this, hope it isn't a big one. Will visit the electrician soon.
    kindly check all connections & harnesses of Eco Idle Wiring etc.

    wassalaam
    Transparency & Trust @ WWW.MYCAR.PK , salaam.

  11. #11
    PakWheeler Follow
    s.saad.s.m's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    11
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    So an electronic guy saw it, he mentioned that under the car the valve was loose, he tighten so I won't face the trouble again. But the car is now stopping at random times, while running twice when i first drive within the first 5-7 minutes. He says the car require a thorough tuning and change of air filters etc which will fix the problem.


    Sent from my iPhone using PW Forums

  12. #12
    PakWheeler Follow
    s.saad.s.m's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    11
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Today in the morning, i drove the car to work. The engine got idle, lights on dashboard while i was at sharefaisal, so i went neutral ignite engine in two tries the car was running again. Same happend coming back from work. The car even feels hard and i also noticed a blinking battery icon and the car felt itll stop but i raced it so it didn't.


    Sent from my iPhone using PW Forums

  13. #13
    PakWheeler Follow
    umartariq21's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Karachi
    Age
    31
    Posts
    42
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    That's serious, you need to checkups..


    Sent from my iPhone using PW Forums

  14. #14
    PakWheeler Follow
    s.saad.s.m's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    11
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Quote Originally Posted by umartariq21 View Post
    That's serious, you need to checkups..


    Sent from my iPhone using PW Forums
    Getting the tuning and everything done is worth it then? He said it'll take him an hour and it should be all good . Rs. 1500 he said, should it be less? Its the shop by SAAD AC near Mc Donalds.


    Sent from my iPhone using PW Forums

  15. #15
    PakWheeler Follow
    umartariq21's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Karachi
    Age
    31
    Posts
    42
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by s.saad.s.m View Post
    Getting the tuning and everything done is worth it then? He said it'll take him an hour and it should be all good . Rs. 1500 he said, should it be less? Its the shop by SAAD AC near Mc Donalds.


    Sent from my iPhone using PW Forums
    Yes, but I'm not sure about the shop you mentioned. Make sure to find good mechanic..


    Sent from my iPhone using PW Forums

  16. #16
    PakWheeler Follow
    s.saad.s.m's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    11
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Im thinking to hold on to go for a tune, today it was fine. Car didn't go idle. But i have switched off ECO. I will open again next week. See what's the difference. Maybe can find the main problem then


    Sent from my iPhone using PW Forums

  17. #17
    PakWheeler Follow
    umartariq21's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Karachi
    Age
    31
    Posts
    42
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by s.saad.s.m View Post
    Im thinking to hold on to go for a tune, today it was fine. Car didn't go idle. But i have switched off ECO. I will open again next week. See what's the difference. Maybe can find the main problem then


    Sent from my iPhone using PW Forums
    I hope you find solution


    Sent from my iPhone using PW Forums

  18. #18
    PakWheeler Follow
    s.saad.s.m's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    11
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default Check Engine light suddenly showing, Eco not working.

    Just driving with that light on, seems okay and smooth.

    Check Engine light suddenly showing, Eco not working. - 4db5a2082cd1002cad4b36d169feee36

  19. #19
    PakWheeler Follow
    umartariq21's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Karachi
    Age
    31
    Posts
    42
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by s.saad.s.m View Post
    Just driving with that light on, seems okay and smooth.

    Check Engine light suddenly showing, Eco not working. - 4db5a2082cd1002cad4b36d169feee36
    Anything done ?


    Sent from my iPhone using PW Forums

  20. #20
    PakWheeler Follow
    s.saad.s.m's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    11
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Quote Originally Posted by umartariq21 View Post
    Anything done ?


    Sent from my iPhone using PW Forums
    Not yet brother. I think ill hold on till i find a trusted mechanic


    Sent from my iPhone using PW Forums

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •