Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: Found AGS battery in prius.

  1. #1
    JOJ
    JOJ is offline
    PakWheeler Follow
    JOJ's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Peshawar
    Age
    35
    Posts
    344
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Found AGS battery in prius.

    Salam everyone. I recently bought 2010 prius s LED. The hybrid battery was draining so fast and engine used to charge it again n again which was killing my milage. It was hardly hardly staying on battries. It was draining Maybe 50 seconds after it was fully charged. I thought my battery needs to be replaced. I went to Nawab workshop he told me you have normal 45amp AGS battery. Replace it with 65amp dry battery as soon as possible and it may solve ur issue as your hybrid batteries are working fine. When i was on ECO and driving on electric with engine off. The 0 to40kmpl bar used to stay on 0 to 5. It should stay on 40 while engine is off. I had no idea what to do. Well plz suggest me good battery so i can change the AGS one. I was so Shocked to see it there... and was Nawab (the mechanic) right about changing the ags 45amp with dry ine 65amp ? And will that fix the hybrid battery problems i am facing ?

    Sent from my SM-G935F using PW Forums mobile app
    Sent from my washing machine using Surf Excel

  2. #2
    PakWheeler Follow
    blueazure's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Lahore
    Posts
    385
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    1
    Good Answers
    0

    Default

    most probably, your main GEL battery is gone

  3. #3
    JOJ
    JOJ is offline
    PakWheeler Follow
    JOJ's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Peshawar
    Age
    35
    Posts
    344
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by blueazure View Post
    most probably, your main GEL battery is gone
    Nawab told me its fine he checked that. Yar wakai pakistan mai kuch bhi hota hai. Someone installed AGS one. I hope changing that fixes it to some extent

    Sent from my SM-G935F using PW Forums mobile app
    Sent from my washing machine using Surf Excel

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    zia1288's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Lahore
    Age
    28
    Posts
    6,897
    Follows
    1
    Following
    4
    Mentioned
    117 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Didn't you check by installing a battery temporarily?
    Almost everyone in Pakistan is doing corruption to the extent they can. Our leaders are doing at the level they can do. So why should we complain?

  5. #5
    JOJ
    JOJ is offline
    PakWheeler Follow
    JOJ's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Peshawar
    Age
    35
    Posts
    344
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I installed daewoo 60 amp dry battery i hope it works fine with the hybrid battery now and wont drain faster. Plus i wanted to know. What milage do you guys get in city?

    Sent from my SM-G935F using PW Forums mobile app
    Sent from my washing machine using Surf Excel

  6. #6
    JOJ
    JOJ is offline
    PakWheeler Follow
    JOJ's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Peshawar
    Age
    35
    Posts
    344
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    When my batteries are getting charged by the engine tge milage goes down to 14 from 17 within seconds

    Sent from my SM-G935F using PW Forums mobile app
    Sent from my washing machine using Surf Excel

  7. #7
    JOJ
    JOJ is offline
    PakWheeler Follow
    JOJ's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Peshawar
    Age
    35
    Posts
    344
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    That AGS45 battery is replaced with 60 dry battery and everything is back to normal plus i had removed the carbon from gel battery

    Sent from my SM-G935F using PW Forums mobile app
    Sent from my washing machine using Surf Excel

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •