Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 11 of 11
Like Tree2Likes
  • 1 Post By abdulrehmanrauf
  • 1 Post By umer_pervaiz1

Thread: Suzuki Sprinter 2005 acceleration issue

  1. #1
    PakWheeler Follow
    umer_pervaiz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    37
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Suzuki Sprinter 2005 acceleration issue

    AA,

    I have Suzuki Sprinter 2005, I am currently facing acceleration issue & lack of engine responsiveness
    1. When going uphill (bridge),
    2. When shifting gear up and giving throttle (big lag),
    3. giving throttle on straits,

    also facing another major issue that bike suddenly gets shutdown, when shown to mechanic, he unplugged this instrument (MA 070000-2980 QAC 98 Denso Made in Malaysia) and plugged it again and it started again, so when ever this happens again I have to repeat this action.

  2. #2
    PakWheeler Follow
    abdulrehmanrauf's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    771
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    3
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Apparently, your bike clutch plates have no more life left now. Secondly tuning is required. Not sure what is that instrument look like to me the CDI unit. If yes then you might need to clean and tighten the wire connections.

    Furthermore there could be many reasons which might be difficult to guess here. It would be easy and quick if you can call me (0333-3233547), if possible for me I will try answer you or otherwise I will ask my mechanic first.

    Quote Originally Posted by umer_pervaiz1 View Post
    AA,

    I have Suzuki Sprinter 2005, I am currently facing acceleration issue & lack of engine responsiveness
    1. When going uphill (bridge),
    2. When shifting gear up and giving throttle (big lag),
    3. giving throttle on straits,

    also facing another major issue that bike suddenly gets shutdown, when shown to mechanic, he unplugged this instrument (MA 070000-2980 QAC 98 Denso Made in Malaysia) and plugged it again and it started again, so when ever this happens again I have to repeat this action.

  3. #3
    PakWheeler Follow
    zeshanaslam's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Faisalabad
    Posts
    113
    Follows
    0
    Following
    1
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Please write down engine history e.g. rebuild, ring piston etc. Also we don't have parts catalogue to see which part you are talking about. Ask your mechanic or electrician to replace that part and also ask the name of part. Probably it seems ring piston problem and maybe time for change the same; as 9 years are too much....

  4. #4
    PakWheeler Follow
    abdulrehmanrauf's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    771
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    3
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I have already a discussion with him on phone. Clutch plates need to be replaced.

    Quote Originally Posted by zeshanaslam View Post
    Please write down engine history e.g. rebuild, ring piston etc. Also we don't have parts catalogue to see which part you are talking about. Ask your mechanic or electrician to replace that part and also ask the name of part. Probably it seems ring piston problem and maybe time for change the same; as 9 years are too much....

  5. #5
    PakWheeler Follow
    xtremist's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Lahore
    Age
    27
    Posts
    777
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I have sprinter 2005, and have same stupid problm of bike turning off without any reason. And same rectification is experienced by me, opening up taapa, there is a black colored device, detach it, and re-attach, and there it starts again. Dont know what the heck is wrong, no electrician has diagnosed yet
    Da OnE aT iTz XtReMez....

  6. #6
    PakWheeler Follow
    umer_pervaiz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    37
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    here the pic of unit
    Attached Images Attached Images  

  7. #7
    PakWheeler Follow
    umer_pervaiz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    37
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    @ extremist little bro its our bike we are talking about.

  8. #8
    PakWheeler Follow
    umer_pervaiz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    37
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I've also washed air filter, oil was felt init.
    Attached Images Attached Images  

  9. #9
    PakWheeler Follow
    umer_pervaiz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    37
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    1. got clutch plates replaced from Suzuki TS Lahore and removed carbon from CDI unit

  10. #10
    PakWheeler Follow
    abdulrehmanrauf's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Karachi
    Age
    33
    Posts
    771
    Follows
    3
    Following
    0
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    3
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Any improvement dear ?
    Quote Originally Posted by umer_pervaiz1 View Post
    1. got clutch plates replaced from Suzuki TS Lahore and removed carbon from CDI unit

  11. #11
    PakWheeler Follow
    umer_pervaiz1's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Lahore
    Age
    29
    Posts
    37
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    bike is very light and responsive now, though shutdown issue faced again last night. pushed some cables going in coil engine left panel & it started again,

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •