Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: vitz 2000 model creating pressure in pipe leadining from radiator to engine...neee

  1. #1
    PakWheeler Follow
    usmanyo2k's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lahore
    Posts
    4
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default vitz 2000 model creating pressure in pipe leadining from radiator to engine...neee

    hey guys
    recentlytly purchased a 2000 vitz.....after a few days drive when i opened the hood and checked the coolent pipe leading from radiator to engine , found it really tite...rather extremly stiff like it will be bursting in a while...i imediately went to my mechanic and told him about the problem ...he told me that he will get it check in detail after opening it as it may be the problem of gaskit or may be another....in short i got the head of my car opened and found the head to be ok...block to be ok.IN SHORT NO SIGN THAT CAR WAS heated befor..piston and syclinders were also fine...even then on saying of mechanic i got my gaskit changed...got the head phased and got the valve changed.....for few days the pipe behaved normally but after that the pipe started getting stiff again...i got it checked from another mechanic who told that JAPANESE CARS ALWAYS PRODUCES PRESSURE..engine is in waterdropping condition on the whole but ....in short the problem is still there and am really worried as i feeeel that the pipe might burst on long drive with the constant pressure in water pipe resulting in engine getting seize amd trouble.........
    guys am reallly worried .....so kindly help me out with your suggestions and possible solution
    thankyou
    waiting for your replies


  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    hash4u's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    38
    Posts
    24,379
    Follows
    18
    Following
    0
    Mentioned
    406 Post(s)
    Tagged
    13 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    3
    Good Answers
    13

    Default

    Whr thr any other symptoms which lead u for such major work
    Does this car have a temp gauge or jst indication lit
    Life is short and very unpredictable just like a Quarter mile .....

  3. #3
    PakWheeler Follow
    usmanyo2k's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lahore
    Posts
    4
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    no guage due to degital meter..which is greeen indication lit in lmorning( as engine cold) and uptill now the red indicatioon lit hasnt apeared but i am doubtful that it may appear ............no other indication was there before such work...jut tht water pipe pressure made me go for tht work and the problem still not solved

  4. #4
    PakWheeler Follow
    usmanyo2k's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lahore
    Posts
    4
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    can anyone confirm me first that is this true that ALL JAPANESE CARS MAKE PRESSURE(more or less) IN THE PIPE LEADING FROM RADIATOR TO ENGINE????

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    tayyabbaig's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Oslo
    Age
    34
    Posts
    2,706
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Check the thermostat valve, it could be stuck closed. Though its a common thing but could have been skipped from the mind of ur mechanic mind.

  6. #6
    PakWheeler Follow
    usmanyo2k's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Lahore
    Posts
    4
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    thermostate valve was checked again and again and was replaced but problem stays still

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •