Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Toyota Vitz 2006 starting trouble

  1. #1
    PakWheeler Follow
    slixasplit's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Islamabad
    Age
    27
    Posts
    27
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Toyota Vitz 2006 starting trouble

    Dear Pakwheelers hope u all are fine..
    I am facing these issues for nearly a month:
    1.The car takes a long time to start (5-7 sec) after it is idle for 7-8 hours.
    2.When the cars starts (after 1 min or so) I hear an annoying sound (goouuuuuunnnn) form the rear.( The sound comes from fuel pump).
    The fuel filter and pump was changed at 31000 kms..Now it is 34600kms.

    I went to the Totota capital motors to get these issues resolved..
    They changed the oil,oil filter,plugs,air filter, thoroughly cleaned the fuel pump.

    There is a very aged mechanic named " Muhammad Anwar" at toyota capital motors. He told me to run the car for few days and check whether the problem has been resolved or not..I also asked that whether the throttle body needs cleaning or not..He checked it and said "NO there is no need to clean it the condition is normal.

    When I came home and tried to start the car after 9 hours the problem still prevails. There is nothing displayed on the Speedometer regarding the checking of engine or any other electrical failure.

    I do not think that the problem will be resolved automatically after few days..

    One thing more i use high octane and always get my car filled from F-6 Caltex. The avg km/l is 12..Before 2 moths it was 16 km/l on normal isloo roads..


    PLEASE HELP ME....

  2. #2
    Newbie Follow
    FarEast_Trading_Co's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Gujranwala
    Posts
    1
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default My Toyota Vitz doing same !

    Hi,My toyota vitz 2006 doing same problem ,it takes few more seconds to start at morning ,and the second thing is that its fuel consumption is now lowfew months ago it was about 18-19 km/l at average petrol ,and now it is 12-13 km/lI am worried abt my car ,if someone know ,help me ,,,,,,,Toyota motors service dont know anything abt japanese vehicles ,they dont know how to fix this

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    ibadaslam872's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lahore
    Age
    19
    Posts
    6,107
    Follows
    0
    Following
    5
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    1
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Seems as if the fuel pump you got installed is not genuine, or of good quality. My santro was giving me the same issues after I had it it's fuel pump changed. I had it checked quite a few times. In the end, we had to change the pump again to resolve it. But this time, I bought a fuel pump with the shopkeeper and mechanic's guarantee. I suggest you get your fuel pump checked to see if it's working properly. Also, check the fuel filter.
    Under the Coconut tree

  4. #4
    PakWheeler Follow
    Fazzie's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Islamabad
    Age
    28
    Posts
    125
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I had the same prob with my old vitz ..that goonnnn goonnn awaz but it is running on cng had to change its fuel pump but the prob didnt ended..then the mechanic had to change its emulator n advancer..then the prob was solved..

  5. #5
    Newbie Follow
    farhanchy's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    1
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Toyota Vitz KSP 90 , 2009 Engine Start Problems

    Salam Everyone...

    I recently imported A toyota vitz ksp 90...It was left in the port idle for a month and a half..Now after releasing the car every morning the car wont start in the first time it only starts with the second attempt..I have changed the spark plugs but of no use..The cool sign also shows ....Any suggestions ......Thanks

    PS: The car has a push start Option....

  6. #6
    PakWheeler Follow
    adeel.khan45's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Islamabad
    Age
    31
    Posts
    22
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by farhanchy View Post
    Salam Everyone...

    I recently imported A toyota vitz ksp 90...It was left in the port idle for a month and a half..Now after releasing the car every morning the car wont start in the first time it only starts with the second attempt..I have changed the spark plugs but of no use..The cool sign also shows ....Any suggestions ......Thanks

    PS: The car has a push start Option....
    aoa bro you will ask zulfiqar bro
    or call vicky 0300-2761044
    Ad.khan
    adeel.khan45@yahoo.com

+ Reply to Thread

User Tag List

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •