Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: vitz engine roughness and vibrations

  1. #1
    PakWheeler Follow
    shahbaz5's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lahore
    Posts
    7
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default vitz engine roughness and vibrations

    Aoa all
    I have vitz 2011 1.0. I have purchased it. On idle in parking, Drive or NEUTRAL, its engine feels like rough running and makes the complete car vibrate. Goes away once car accelerates. Will engine tuning and may b spark plugs change solve the problem???
    I am planning on getting the engine tunning done and throttle body serviced alongwith spark plugs change if req.....comments of vitz users are requested on this. Also what knd of spark plugs are recommended for vitz of this model....????

  2. #2
    PakWheeler Follow
    umarsaleem143's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    16
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    AOA - i have forgot to turn off the parking lights resulted the battery to lost all the power. when i found it this evening.
    i got my car jumped start , which went easily.however now when i put my car on N and getting slow on D on any signal and stuff the engine starts vibrating resulting the whole car to be throbbing. however asap i press a little accelerator pedal, the vibration stops. also there is no vibration while i m driving. the problem occurs only when i stop my car with engine stars. kindly assist. thanks you

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    saboor73's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Karachi
    Posts
    10,554
    Follows
    25
    Following
    0
    Mentioned
    351 Post(s)
    Tagged
    14 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    6
    Best Answers
    2
    Good Answers
    25

    Default

    Quote Originally Posted by umarsaleem143 View Post
    AOA - i have forgot to turn off the parking lights resulted the battery to lost all the power. when i found it this evening.
    i got my car jumped start , which went easily.however now when i put my car on N and getting slow on D on any signal and stuff the engine starts vibrating resulting the whole car to be throbbing. however asap i press a little accelerator pedal, the vibration stops. also there is no vibration while i m driving. the problem occurs only when i stop my car with engine stars. kindly assist. thanks you
    Most probably your ecu restarted and forgot clutch calibration

  4. #4
    PakWheeler Follow
    umarsaleem143's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    16
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Thanx saboor

  5. #5
    PakWheeler Follow
    umarsaleem143's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    16
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    How do i fix it

  6. #6
    PakWheeler Follow
    umarsaleem143's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    16
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Also guide best workshop in lahore

  7. #7
    PakWheeler Follow
    umarsaleem143's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    16
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Is it possibe in cvt

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •