Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 101 to 120 of 168
Like Tree13Likes

Thread: Vitz long self

  1. #1
    PakWheeler Follow
    m_umairr's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Islamabad
    Posts
    168
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    5
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Vitz long self

    Aoa guys
    My vitz is taking longer selfs in a random manner.. Sometimes starts on half self and sometimes it takes 2-3 seconds..
    If i press accelerator and start it starts immediately.
    Please help rectify issue


    Sent from my iPhone using PW Forums


  2. #101
    PakWheeler Follow
    m_umairr's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Islamabad
    Posts
    168
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    5
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by kkoool View Post
    looks like your CANBUS system is messed up,
    What replacement filters and fuel pumps did you use ?
    Is their any aftermarket security system installed ?
    Assuming your engine is a 1KR-FE , long self starts are expected due to an inherent ECU problem with starting relay, or usage of non-standard Engine oil.
    What exactly is CANBUS?
    I used denso fuel pumps and filter isn't replaced yet. Will be changing it in a day or two with original one and fuel pump with hkt made in japan

    If i put very very light weight on pedal car starts in half self.. Any idea?


    Sent from my iPhone using PW Forums

  3. #102
    PakWheeler Follow
    walls's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Lahore
    Age
    30
    Posts
    215
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    I am using 10w/30 mineral engine oil
    Guard filters
    Currently using 80% hobc
    Ab end hone wala ha so simple fuel dalwaon ga..
    2 points remain
    I am not using car on daily basis so every month 1500-2000 ka dalwata hon and month guzar jata ha..

    Sent from my GT-I9192 using PW Forums mobile app

  4. #103
    PakWheeler Follow
    walls's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Lahore
    Age
    30
    Posts
    215
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by m_umairr View Post
    What exactly is CANBUS?
    I used denso fuel pumps and filter isn't replaced yet. Will be changing it in a day or two with original one and fuel pump with hkt made in japan

    If i put very very light weight on pedal car starts in half self.. Any idea?


    Sent from my iPhone using PW Forums
    Your problem not resolved yet by cleaning o2 sensor?

  5. #104
    Senior PakWheeler Follow
    kkoool's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    35
    Posts
    1,661
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    but you said you changed the filter twice, is your car having CNG installed or had it installed previously ?
    AE 86

  6. #105
    PakWheeler Follow
    m_umairr's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Islamabad
    Posts
    168
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    5
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by kkoool View Post
    but you said you changed the filter twice, is your car having CNG installed or had it installed previously ?
    Filter was changed once by the previous owner.
    Pumps are changed twice. And i am sure i have to change the third one now.
    Never been on cng.

  7. #106
    PakWheeler Follow
    m_umairr's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Islamabad
    Posts
    168
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    5
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by walls View Post
    Your problem not resolved yet by cleaning o2 sensor?

    No. It doesn't help at all.

  8. #107
    PakWheeler Follow
    rkbladex's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Karachi
    Posts
    189
    Follows
    0
    Following
    1
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Just letting you know my car long self problem is resolved now using normal petrol because of unavailability of HOBC. Long self cold starting problem was start when I pour full tank HOBC previously due to which my engine stalling problem solved. Now stalling problem start again. Error Code (P1603 & P1605).

    - RKBladeX
    If you found my response helpful!!. Don't forget to press like button

  9. #108
    PakWheeler Follow
    imrananr's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    848
    Follows
    0
    Following
    5
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    Earlier u were better with HOBC, long self was perhaps not a problem provided it started in single cranking.
    Don't leave a highway for a byway....

  10. #109
    PakWheeler Follow
    walls's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Lahore
    Age
    30
    Posts
    215
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Mean mixture of hobc is better instead of hobc pure..
    I am using 90 % of HOBC in tank.. will used unleaded only this month

    Sent from my GT-I9192 using PW Forums mobile app

  11. #110
    PakWheeler Follow
    mian_shahbaz's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    9
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Bros my car is also facing same problem. 55k km driven. And never used hi octane as its not available in my area.

    From couple to days am facing this problem and it always occurs when car is hot...today I faced it thrice after parking the car in market for 15 to 20mins car self sounds "Ghee Ghee" and stops (3/4 tries) then i thought let the engine cold and when I tried after another 30 mins it starts in very first self (1/2 seconds). Never faced this problem with cold engine.

  12. #111
    PakWheeler Follow
    imrananr's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    848
    Follows
    0
    Following
    5
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    This is some other starting issue u are talking about, not the one being discussed.
    We are discussing here long self for engine start-ups when cold and left overnight.

  13. #112
    PakWheeler Follow
    mian_shahbaz's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    9
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Quote Originally Posted by m_umairr View Post
    Forgot to mention, problem majorly occurs when car is hot..
    Is it something related to fuel pump?
    Brother question is being asked that he faced that issue mostly when the engine is hot and that occurs randomly.*

    And I also face this issue when engine is hot and it happens randomly. Some time I will have to try 3/4 times to start the car and now its taking even more long. Can any one rectify the issue?

  14. #113
    PakWheeler Follow
    mian_shahbaz's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    9
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Quote Originally Posted by m_umairr View Post
    Forgot to mention, problem majorly occurs when car is hot..
    Is it something related to fuel pump?
    Brother question is being asked that he faced that issue mostly when the engine is hot and that occurs randomly.

    And I also face this issue when engine is hot and it happens randomly. Some time I will have to try 3/4 times to start the car and now its taking even more long. Can any one rectify the issue?

  15. #114
    PakWheeler Follow
    mian_shahbaz's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    9
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Quote Originally Posted by m_umairr View Post
    Forgot to mention, problem majorly occurs when car is hot..
    Is it something related to fuel pump?
    Brother question is being asked that he faced that issue mostly when the engine is hot and that occurs randomly.

    And I also face this issue when engine is hot and it happens randomly. Some time I will have to try 3/4 times to start the car and now its taking even more long. Can any one rectify the issue?

  16. #115
    Senior PakWheeler Follow
    kkoool's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    35
    Posts
    1,661
    Follows
    2
    Following
    0
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    my question to your 3 questions above is

    Which car do you have ?

    Is battery ok ?

    Is self serviced , ever ?
    AE 86

  17. #116
    PakWheeler Follow
    mian_shahbaz's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    9
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Vitz 2014 fresh import. Battery seems to be okie as it works well when engine is cold or when I start my car in the morning. Problem occurs when car is hot. Today after about 10km's drive I park outside my office and switch ignition off then at the same moment I tried to start but faced same problem. After 30 mins I cheked again and it was fine bcz engine was cold. Facing this problem from couple of days randomly.

  18. #117
    PakWheeler Follow
    m_umairr's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Islamabad
    Posts
    168
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    5
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by mian_shahbaz View Post
    Brother question is being asked that he faced that issue mostly when the engine is hot and that occurs randomly.

    And I also face this issue when engine is hot and it happens randomly. Some time I will have to try 3/4 times to start the car and now its taking even more long. Can any one rectify the issue?
    I never have to try twice.. Only the self is long randomly.. I have changed fuel assembly fuel pump as well.. But it is of no use yet


    Sent from my iPhone using PW Forums

  19. #118
    PakWheeler Follow
    m_umairr's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Islamabad
    Posts
    168
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    5
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Vitz long self

    Quote Originally Posted by mian_shahbaz View Post
    Vitz 2014 fresh import. Battery seems to be okie as it works well when engine is cold or when I start my car in the morning. Problem occurs when car is hot. Today after about 10km's drive I park outside my office and switch ignition off then at the same moment I tried to start but faced same problem. After 30 mins I cheked again and it was fine bcz engine was cold. Facing this problem from couple of days randomly.
    Having first self start is not an indication of a good battery there could be some other factors. Check there are no carbon deposits on the terminals and battery is infact really ok. Don't just assume it. Perhaps get it checked properly from a good shop


    Sent from my iPhone using PW Forums

  20. #119
    PakWheeler Follow
    mian_shahbaz's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    9
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    No carbon on terminals. Am not sure but I think am facing this problem after changing engine oil zic hx7 and air filter was not changed this time (negligence) this may b the reason but not sure.
    Let me change the air filter and battery checked today then I ll share the experience.

  21. #120
    PakWheeler Follow
    mian_shahbaz's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    9
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    Problems Solved
    Best Answers
    Good Answers

    Default

    Your expert opinion ll be highly appreciated in this regard too.

+ Reply to Thread
Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •