Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: Xli 2009 RPM stumbles in the range of 400 to 900 when clutch pressed while carIsMovin

  1. #1
    PakWheeler Follow
    vaux's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Lahore
    Age
    33
    Posts
    327
    Follows
    0
    Following
    1
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default Xli 2009 RPM stumbles in the range of 400 to 900 when clutch pressed while carIsMovin

    any body here whose experienced this? and remedy ?

    by the way has anybody ever checked if your air filter pipe is half blocked of not blocked.... as in case of carby cars, they block half pipe, but in my xli there is no blockage...

    guys help me with this and tell me if this is normal for new Xli ...


  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    hash4u's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Islamabad
    Age
    38
    Posts
    24,367
    Follows
    18
    Following
    0
    Mentioned
    404 Post(s)
    Tagged
    13 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    4
    Best Answers
    3
    Good Answers
    13

    Default

    u dont need air blockage if the car is working fine without it.

    how much mileage are u getting (do tell cylinder size as well)

    this thread might help
    https://www.pakwheels.com/forums/cng...ing-honda-city
    Life is short and very unpredictable just like a Quarter mile .....

  3. #3
    PakWheeler Follow
    vaux's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Lahore
    Age
    33
    Posts
    327
    Follows
    0
    Following
    1
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Cylinder size is 60 probably - not sure though.

    Yes i saw this thread earlier aswell.. but was looking for somebody who has faced this issue personally and resolved it.

    Earlier i had a 2006 Gli and remember having the same problem with it too.. any ways i'll check this up tomorrow morning, hope i get to the idle air control valve - and get this rectified.

    and yes, i get 150 to 155 with 8 to 8.5 Kg gas in my cylinder. this figure i quote is not exaggerated. Can share the trick if you'd like to know it. for sure.
    thanks!

  4. #4
    PakWheeler Follow
    umfa85's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Islamabad
    Age
    31
    Posts
    268
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by vaux View Post
    Cylinder size is 60 probably - not sure though.

    Yes i saw this thread earlier aswell.. but was looking for somebody who has faced this issue personally and resolved it.

    Earlier i had a 2006 Gli and remember having the same problem with it too.. any ways i'll check this up tomorrow morning, hope i get to the idle air control valve - and get this rectified.

    and yes, i get 150 to 155 with 8 to 8.5 Kg gas in my cylinder. this figure i quote is not exaggerated. Can share the trick if you'd like to know it. for sure.
    thanks!
    Hey Friend i have same problem with my GLI.. If you live in Islamabad or Rawalpindi go to toyota GT motors. I have my kit installed from them and they have fixed my problem. they adjust some timing from Advancer.

    so go to ur CNG installer and ask hin tu adjust Advancer setting.. i'm using STAP 300 advancer and its running good.

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    ahmadbila's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Dubai
    Age
    26
    Posts
    12,963
    Follows
    5
    Following
    1
    Mentioned
    95 Post(s)
    Tagged
    11 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    i think u shud get the intake blocked according to the cng setting.and my efi city also has blocking so dont think thats for carby only.
    When the power of love exceeds the love for power, the world will finally know peace=Every man is guilty of all the good he didn't do

  6. #6
    PakWheeler Follow
    vaux's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Lahore
    Age
    33
    Posts
    327
    Follows
    0
    Following
    1
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    tried out the advance setting - no use, got the throttle body services from toyota- no use! RPM still stumbling....can somebody help guyssssssssssssssssss

  7. #7
    PakWheeler Follow
    vaux's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Lahore
    Age
    33
    Posts
    327
    Follows
    0
    Following
    1
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Buddy this corolla has a different Idle air valve - it cant be serviced like previous models
    Quote Originally Posted by hash4u View Post
    u dont need air blockage if the car is working fine without it.

    how much mileage are u getting (do tell cylinder size as well)

    this thread might help
    https://www.pakwheels.com/forums/cng...ing-honda-city

  8. #8
    PakWheeler Follow
    umfa85's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Islamabad
    Age
    31
    Posts
    268
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by vaux View Post
    tried out the advance setting - no use, got the throttle body services from toyota- no use! RPM still stumbling....can somebody help guyssssssssssssssssss
    hey vaux... as posted earlier my RPM problem is solved by Advancer setting.. i have notice one thing that if i convert my car on CNG when its moving my RPM stumbles a bit.. but when i convert my car after it temperature reaches to normal and when it is parked its RPM remains as steady as on petrol.

    Im using STAP 300 advancer.. can you plz tell me what advancer are you using.

+ Reply to Thread

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •