Survey by Qualaroo
+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 20 of 64
Like Tree9Likes

Thread: Cultus EFi Check Engine Light

  1. #1
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default Cultus EFi Check Engine Light

    Salam!
    My 2010 cultus efi is showing check engine light on at wide open throttle(WOT) and goes off when i release the throttle.it is happening after i had changed the gear oil and cleaned air filter.i have also reset the ecu but its still showing.. @SER_GTR and @Xulfiqar i shall be greatful to you if you help me...

    Just Do It Your Self!!!!!

  2. #2
    Senior PakWheeler Follow
    SER_GTR's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    9,735
    Follows
    16
    Following
    0
    Mentioned
    488 Post(s)
    Tagged
    19 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Gear Oil Have Nothing To Do With CEL...But Air Filter.....!! Did You Mess Around With any Sensor Around????

    And Did Someone try Adjusting Your TPS Sensor Or Fiddle In Some Sense???

    Any Difference In Running??? Or Its Just CEL???
    TOYOTA Sprinter 86- AE80 DOHC 20v'D TOYOTA Corolla 98- AE101 4AFE 16v

  3. #3
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    Quote Originally Posted by SER_GTR View Post
    Gear Oil Have Nothing To Do With CEL...But Air Filter.....!! Did You Mess Around With any Sensor Around????

    And Did Someone try Adjusting Your TPS Sensor Or Fiddle In Some Sense???

    Any Difference In Running??? Or Its Just CEL???
    sir..
    no body touched any sensor.
    just the mechanic changed the gear oil and cleaned the air filter.
    there is no difference in running at all.same as before...
    just the CEL turns on around 2000-2200 rpm and goes off when i release the throttle
    Just Do It Your Self!!!!!

  4. #4
    Senior PakWheeler Follow
    afnan.bashir's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1,994
    Follows
    5
    Following
    0
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Get it scanned and see what is it actually.........
    93 Accord CB7 (Sold) / 2005 CL7

  5. #5
    Senior PakWheeler Follow
    SER_GTR's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    9,735
    Follows
    16
    Following
    0
    Mentioned
    488 Post(s)
    Tagged
    19 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    That's Strange....Get It Scanned....Maybe TPS..Maybe Something ELse....!!
    TOYOTA Sprinter 86- AE80 DOHC 20v'D TOYOTA Corolla 98- AE101 4AFE 16v

  6. #6
    Senior PakWheeler Follow
    argtr65's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Age
    51
    Posts
    1,645
    Follows
    1
    Following
    0
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    It is my observation mostly oil man / mechanic remove speedo meter cable or vehicle speed sensor to fill gear oil into transmission case,check vss for proper seating and connection.

  7. #7
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    Quote Originally Posted by argtr65 View Post
    It is my observation mostly oil man / mechanic remove speedo meter cable or vehicle speed sensor to fill gear oil into transmission case,check vss for proper seating and connection.
    no vss in cultus efi..
    Just Do It Your Self!!!!!

  8. #8
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    @SER_GTR
    drove the car after about half an hour and there is no CEL now..
    now what is this??
    Just Do It Your Self!!!!!

  9. #9
    Senior PakWheeler Follow
    SER_GTR's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    9,735
    Follows
    16
    Following
    0
    Mentioned
    488 Post(s)
    Tagged
    19 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Happens Sometime...Seems ANy Sensor Malfunctioning...Keep Driving And Have Eye On It....If It Appears AGain...Get It Diagnosed..
    TOYOTA Sprinter 86- AE80 DOHC 20v'D TOYOTA Corolla 98- AE101 4AFE 16v

  10. #10
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    ^^^drove the car for about 10km and there is no CEL now.shukar Allah ka
    Just Do It Your Self!!!!!

  11. #11
    PakWheeler Follow
    ahmad40's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Lahore
    Age
    23
    Posts
    208
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Do a ecu reset by taking of the battery terminal. Most of the time reset helps
    If at first you don't succeed, skydiving is not for you.

  12. #12
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    @SER_GTR and @Xulfiqar
    its happening again.one thing i have noticed that when i open the fuel tank cover and install it again,the problem rectifies for some time and and happens again after some time...
    Just Do It Your Self!!!!!

  13. #13
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    one thing more happens only when engine is hot
    Just Do It Your Self!!!!!

  14. #14
    Senior PakWheeler Follow
    SER_GTR's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Karachi
    Age
    30
    Posts
    9,735
    Follows
    16
    Following
    0
    Mentioned
    488 Post(s)
    Tagged
    19 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    3

    Default

    Get It Scanned....No Wonder All Symptoms Are Strange....Fuel Tank COver???..

    Get It Scanned And CHeck Live Readings Of ALl Sensors And See WHere Its Messing...!
    TOYOTA Sprinter 86- AE80 DOHC 20v'D TOYOTA Corolla 98- AE101 4AFE 16v

  15. #15
    Senior PakWheeler Follow
    margallar's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Lahore
    Posts
    9,957
    Follows
    6
    Following
    2
    Mentioned
    283 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Are you in lahore? If you are, then try magic motors, they seemed to have better knowledge and understanding of data from sensors, always had good experience with them
    haters gonna hate, potatoes gonna potate

  16. #16
    Senior PakWheeler Follow
    lahori's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Lahore
    Age
    36
    Posts
    1,013
    Follows
    0
    Following
    1
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1

    Default

    It happens with me also sometimes on motorway above 100kph. there is nothing wrong about it and mostly happens due to choke air filter.. remove air blockage for CNG as you will be running car on petrol now a days

  17. #17
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    Quote Originally Posted by margallar View Post
    Are you in lahore? If you are, then try magic motors, they seemed to have better knowledge and understanding of data from sensors, always had good experience with them
    i am in sargodha.and believe me mechanics are asking 500 rs for code reading only
    Just Do It Your Self!!!!!

  18. #18
    Senior PakWheeler Follow
    margallar's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Lahore
    Posts
    9,957
    Follows
    6
    Following
    2
    Mentioned
    283 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Damn them, did you try suzuki 3s?
    haters gonna hate, potatoes gonna potate

  19. #19
    Senior PakWheeler Follow
    StrikerX's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Islamabad
    Posts
    1,240
    Follows
    0
    Following
    0
    Mentioned
    61 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0

    Default

    Quote Originally Posted by umarkhan1 View Post
    i am in sargodha.and believe me mechanics are asking 500 rs for code reading only
    Rs500? Toyota 3S ask 3k

  20. #20
    Senior PakWheeler Follow
    umarkhan1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Sargodha
    Posts
    2,308
    Follows
    6
    Following
    8
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    2

    Default

    Quote Originally Posted by lahori View Post
    It happens with me also sometimes on motorway above 100kph. there is nothing wrong about it and mostly happens due to choke air filter.. remove air blockage for CNG as you will be running car on petrol now a days
    there was no such problem before even above 120kph..
    Just Do It Your Self!!!!!

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast

User Tag List

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •